Met man en macht proberen Nederlanders miljonairs en autoliefhebbers hun handen te krijgen aan de eerste SUV van Ferrari, maar velen van hen hebben de zoektocht moeten staken, omdat het Italiaanse automerk een halt heeft geroepen aan de productie van de Purosangue. Hoewel Ferrari jaren bezig is geweest met het ontwerp, de specificaties en het rijcomfort heeft een ontwerper zijn interpretatie getoond.

Ferrari Purosangue voorzien een widebody-kit

Afgezien van de standaardkleur en de wielen, is het overduidelijk dat de Purosangue er niet uitziet als een doorsnee SUV. Zeker vanwege het gestroomlijnde ontwerp met Roma-invloeden. De Purosangue wordt standaard geleverd in een grijze kleursamenstelling, maar wie gebruikt maakt van de configurator, heeft de keuze uit 24 carrosserielakken.

Voor een SUV is de wagen nogal ingetogen, maar voor Ferrari is het een van de meest lompe voertuigen. Voor de designer @ildar_project, die eerder een dakar-versie van de Ferrari SF90 Stradale creëerde, mogen er nog wel wat kilootjes bij, want hij heeft de Ferrari Purosangue voorzien een widebody-kit, zo zien we op zijn Instagram-account.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ильдар (@ildar_project)

Deze kit omvat een aantal aanpassingen, zoals verlengde voor- als achterspatborden, nieuwe, grotere banden, koolstofvezel op de bumper en een nieuwe, verticaal achterlicht. De sportieve uitstraling wordt verder versterkt door zwarte graphics op de motorkap, een spoiler en een diffusor met vier grote uitlaatpijpen. Dat in combinatie met de koolstofvezel spiegelkappen en de hoofdkleur groen is het een heus oogappeltje, maar of ‘ie er ook daadwerkelijk gaat komen, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Onder motorkap hoeft weinig aangepast te worden, want dat zit allemaal wel snor. Met 725 pk en 716 Nm accelereert de sportieve bak vanuit stilstand in 3,3 tellen naar de 100 kilometer per uur, terwijl de topsnelheid op zo’n 310 km/u ligt.

Enrico Galliera, chef marketing en commercie van Ferrari, heeft teleurstellend nieuws gebracht aan iedereen die interesse heeft voor de SUV, want er is een reserveringstop ingesteld. “Het is geen geheim dat we geen bestellingen meer aannemen. Er was zoveel interesse, zonder dat we een enkele auto hebben afgeleverd.”