Formule 1-coureur Carlos Sainz rijdt inmiddels al enige tijd voor het team van Scuderia Ferrari in de koningsklasse van de autosport. Hij beleefde in het 2022-seizoen een aantal hoogtepunten. Zo wist hij zowel zijn eerste pole-position als zijn eerste overwinning te behalen. Daar wordt de Spanjaard rijkelijk voor beloond. Naast zijn geschatte jaarsalaris van zo’n € 8,5 miljoen krijgt Sainz als dank voor zijn inzet een exclusieve – hoe kan het ook anders – Ferrari cadeau.

Carlos Sainz neemt Ferrari 812 Competizione in ontvangst

Sainz is vanaf heden de eigenaar van een splinternieuwe gepersonaliseerde Ferrari 812 Competizione. Hij bestelde ‘m vorig jaar al, en nu is hij dan toch echt klaar. Van het model zijn er wereldwijd slechts 999 gemaakt. De coureur nam hem afgelopen week bij Ferrari’s thuisbasis in het Italiaanse Maranello in ontvangst. Ook zijn collega Charles Leclerc nam een exemplaar in ontvangst.

De wagen beschikt over een aantal saillante details. Wat opvalt is de uit het oog springende donkergrijze, matte kleur en bijbehorende grijze wielen en Pirelli-banden, zodat Sainz ook in zijn vrije tijd bandentests kan doen. In het interieur is een inscriptie met ‘smooth operator’ te vinden, een veelgebruikte bijnaam voor Sainz.

819 pk en topsnelheid van 340 kilometer per uur

Niet alleen voor zijn werk, maar ook in zijn vrije tijd kan Sainz de G-krachten op zijn lichaam laten rusten. Onder de motorkap van de 812 ligt een 6,5 liter V12-benzinemotor die 819 pk en een topsnelheid van 340 kilometer per uur bereikt. Niet zo snel als de F1-75 van de Scuderia, maar toch zeer respectabel.

Ferrari 812 Competizione Carlos Sainz

Voor de ‘normale’ consument kost een 812 Competizione zo’n € 600.000.