Aan de Loosdrechtse Plassen zijn enkele van de duurste huizen van dit lage landje gesitueerd. Een privé-eiland in dit watersport- en natuurgebied moet dan wel een godsvermogen kosten. Toch? Nou, dat valt eigenlijk nog redelijk mee. Voor € 550.000 kunt u namelijk ‘For-West’ kopen, een pittoresk recreatie-eiland van 2.320 m² met een weergaloos uitzicht.

“Buitengewoon fraai gelegen op de Loosdrechtse Plassen”

Volgens de makelaar komt het zelden voor dat een eiland als dit op zo’n locatie vrijkomt. Voornamelijk omdat “dergelijke eilanden doorgaans binnen families in bezit blijven”. De woning For-West beslaat 32 m² en hoewel het niet per se spectaculair is, bevat het alles wat u nodig heeft. Denk aan  wifi, warm en koud stromend water en elektriciteit.

Loosdrechtse Plassen

Het werd het al meer dan 40 jaar gebruikt als recreatie-eiland en de vier aanlegplaatsen. Deze stimuleren het gebruik van recreatieve onderneming en de mogelijkheid is aanwezig om ook het bootje (zie foto hieronder) erbij aan te schaffen voor zo’n € 98.000. Net zo handig om het eiland te kunnen bereiken, moet de huidige eigenar gedacht hebben. Onderhandelen zal u niet verder brengen, want deze prijs is vastgesteld.

Loosdrechtse Plassen

Bijzonderheden:
– De waterleiding en elektriciteit zijn voorzien van eigen meters;
– Er is een afsluitbare ruimte voor groot tuingereedschap zoals een zo goed als nieuwe motormaaier;
– Er is een afsluitbare kist voor de tuinmeubels;
– Er is een ruimte voor een grote extra koel- vrieskast.

Boot met ligplaats

De boot heeft een vaste ligplaats in Jachthaven Piet Hein, wat op 5 minuutjes varen van het privé-eiland is gelegen. Nieuwe eigenaren kunnen ook deze ligplaats overnemen. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Wie het wel ziet zitten om een eilandbewoner te worden op de Loosdrechtse Plassen, moet bereid zijn om € 549.000. Want dat is de vraagprijs.

Belangstellenden kunnen zich via Funda melden bij Schotsman Makelaardij.

Loosdrechtse Plassen-01