Amsterdam beschikt over veel dingen, maar kastelen horen daar al een behoorlijk periode niet bij. Leeft u toch graag een vorstelijk leven? Voor zo’n € 11.000.000 kunt u deze “vrijstaande, zeer charmante villa, direct gelegen aan het Beatrixpark” verweven. Op het moment van schrijven is het de enige te koop staande woning in deze exclusieve villastraat.

Waan u in een bos temidden van Amsterdam Zuid

“Exclusief wonen aan het park met bijzonder veel privacy”, klinkt dat niet als muziek in de oren? Het is mogelijk op een unieke locatie in Amsterdam Zuid. Het pand is gesitueerd temidden van groen, waardoor het lijkt alsof het zich afspeelt in een bos, maar niets is minder waar: binnen een fietsritje van nagenoeg 10 minuten loopt u al te shoppen in de P.C. Hooftstraat.

Amsterdam

Hoewel wij in eerste instantie moesten denken aan een kasteel, is de makelaar van mening dat het de uitstraling heeft van een Engels landhuis. En ook die overeenkomsten zien we. Sierlijke plafonds en relingen, een royale entreehal (waar een schilderij hangt die niet voor alle ogen bestemd is) met kroonluchter, marmeren vloeren, een open haard in de dining naast de woonkeuken en een piano in de erker. Dat allemaal op een woonoppervlakte van circa 455 m2 – met mogelijkheid tot uitbreiding.

Amsterdam

Verder beschikt de master suite in het Amsterdamse huis over een balkon en zijn er in totaal vier slaapkamers. Een tweede suite bestaat uit een slaapkamer, zitkamer, complete badkamer en een terras. Ook moeten we de tuin benoemd hebben, want die is voorzien van terrassen en is eveneens royaal en gelegen aan het Beatrixpark én aan het water.

Vraagprijs van € 11 miljoen

Ten slotte belanden we bij het souterrain die vooralsnog dient als wellness met stoomcabine, maar zodra u de vraagprijs van € 11 miljoen heeft betaald, kan u daar van alles zelf mee doen. Amsterdam Sotheby’s International Realty regelt de verkoop en hier kunt u alle 47 beschikbare foto’s doorspitten.