Aan de rand van het Zoniënwoud, tussen Brussel en Waterloo, ligt in een heuvelachtig landschap de gemeente Sint-Genesius-Rode. Het Zoniënwoud is maar liefst 4400 hectare groot en maakt deel uit van de Unesco-Werelderfgoedlijst. Combineer deze locatie met een charmant herenhuis en u voelt nooit meer de drang om te verhuizen.

Belgisch herenhuis te koop

De groene omgeving zet de toon en het ontwerp van de woning van 700 m² maakt het plaatje compleet. “Deze prachtige woning combineert charme uit de oude tijd met een hoogwaardige afwerking”, schrijft de makelaar van Brussel’s Sotheby’s International Realty.

De charmante woonkamer met open haard mondt uit in een terras, maar ook naar de zitkamer met bibliotheek, de aparte eetkamer en de keuken, die wordt bewaakt door een ‘Gaggenau en La Cornue’ piano. Het boegbeeld van de charmante woning is het verwarmde zwembad in mozaïek met overloop, maar we strepen ook een thuisbioscoop af, evenals een Bang & Olufsen-geluidssysteem.

Op de eerste verdieping vindt u de master suite met dubbele kleedkamer en badkamer. Verder is er een aangrenzend onafhankelijk kantoor, twee slaapkamers met kleedkamers, en-suite badkamers en een familiekamer. De tweede verdieping heeft twee extra slaapkamers met en-suite badkamers, waarmee het totaal uitkomt op vijf.

Wijnkelder en buitenzwembad

De woonkamer staat overduidelijk in het teken van gezelligheid en om een knusse avond te realiseren raden we aan om een wijntje te pakken uit de wijnkelder met talrijke opslagkelders. Drinken is het fijnst in gezelschap en gasten kunnen hun voertuig kwijt in de dubbele garage of op de nabijgelegen parkeerplaatsen buiten.

herenhuis tuin

Het familie-eigendom werd in 2009 gerenoveerd en is gesitueerd op een eigen grondgebied van wel 960 m² op een verhoogde en aangelegde grond van 33 hectare. De woning wordt aangeprezen met een vraagprijs van € 3.800.000. Zie hier al het beschikbare beeldmateriaal.

Wijnkelder herenhuis Belgie