Louis van Gaal geniet inmiddels lekker van zijn pensioen na zijn laatste kunstje met het Nederlands Elftal op het WK in Qatar, waar het in de kwartfinale tegen Argentinië na penalty’s werd uitgeschakeld. De uiterst succesvolle ex-bondscoach bezegelt zijn welverdiende rust met de aanschaf van een riant penthouse aan het strand van het Zuid-Hollandse Noordwijk.

Louis van Gaal koopt nieuw penthouse in Noordwijk

Naar verluidt betaalde Van Gaal zo’n € 10 miljoen voor het riante stulpje. Het desbetreffende appartement ligt in een wooncomplex dat nog gebouwd moet worden. Toevalligerwijs: het complex gaat namelijk ‘Residence van Oranje’ heten. Van Gaal kan het trainerschap blijkbaar niet helemaal loslaten – met ook spelershotel Huis ter Duin om de hoek.

Op de beoogde locatie staat nu een hotel met ook al zo’n ironische naam: Hotel van Oranje. Dat hotel wordt binnenkort deels gesloopt en opgeknapt, waarna er luxueuze appartementen worden gerealiseerd, waaronder Van Gaal’s nieuwe al dan niet vakantiestulpje. Waarschijnlijk mag Van Gaal daarnaast gebruik maken van de hotelfaciliteiten, wat zijn luxe-imperium nog verder uitbreidt.

‘Mooiste huis van Noordwijk’

Volgens Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story, gaat het om het ‘mooiste huis van Noordwijk’. “Sorry Martien en Erica (Meiland, red), maar Louis en Truus (zijn vrouw, red) hebben straks het mooiste huis van Noordwijk”, zo zegt hij gekscherend. Ook de woorden ‘ongelooflijk’ en ‘waanzinnig’ worden niet vermeden.

Residence van Oranje Louis van Gaal

‘Residence van Oranje’ zal 70 ultra high-end penthouses en appartementen aan het strand omvatten. De ultieme luxe zal naast de faciliteiten in het vijfsterrenhotel worden afgetopt met idyllisch uitzicht over de Noordzee.

Van Gaal bezit overigens al een ander appartement in Noordwijk, op twee kilometer van zijn nieuwe penthouse. Waarschijnlijk zal deze binnenkort in de verkoop of verhuur belanden. Van Gaal en zijn vrouw Truus zullen hun verblijf in het nieuwe penthouse afwisselen met het verblijf in hun villa in de Portugese Algarve.