Een woning vinden in de oververhitte Nederlandse huizenmarkt is voor menigeen een behoorlijke uitdaging. Bijna iedereen droomt van een comfortabel stulpje met privacy en ook nog eens betaalbaar. Onmogelijk, zult u wellicht denken. Echter staat in de staat Maine in de Verenigde Staten een woning die voldoet aan deze wensen te koop voor ‘slechts’ $ 339.000. Maar of u er daadwerkelijk wilt wonen valt nog te bezien.

‘Meest eenzame woning ter wereld’ te koop aangeboden in Maine

De woning heeft een totaal woonoppervlak van 540 m² en werd gebouwd in 2009. Hoewel $ 339.000 voor een vrijstaande woning zeker in Nederland wellicht een koopje lijkt, heeft ‘comfort’ hier een andere definitie. Zo is er slechts één slaapkamer en zijn er enkel gedateerde sanitaire voorzieningen. Een verfrissende douche nemen zit er niet in, een duik in de zee voldoet aldaar.

Eenzaamste woning ter wereld

De woning is gesitueerd op het 1,5 hectare grote ‘Duck Ledges Island’ voor de kust van Wohoa Bay in de staat Maine, nog boven New York. Rust en ruimte wordt in een ander perspectief geplaatst; naast deze woning is het een onbewoond eiland. “Uw enige buren in deze residentie zijn de overvloedige dieren in het wild, waaronder zeehonden, Amerikaanse zeearenden en waadvogels”, zo zegt makelaar Billy Milliken.

Volgens de makelaar “is er geen betere plek om uw vrije tijd door te brengen”. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg zeehonden en roofvogels op het eiland, waardoor de woning voor de fervente natuurliefhebber de ideale plek is. Ook het uitzicht over de Atlantische Oceaan is idyllisch te noemen. Er is zelfs WiFi-verbinding op het eiland, waardoor u niet helemaal aan uzelf overgeleverd bent.

Er zijn ook aanlegplaatsen voor een boot, wat immers de snelste manier is om het vasteland te bereiken. De plaatsen Jonesport en Addison zijn varend goed te bereiken voor bijvoorbeeld de plaatselijke boodschappen.

Kaal eiland

Als u echter geen natuurliefhebber bent, dan is dit waarschijnlijk geen plek voor u. Het gefluit van de (roof)vogels en het gehuil van de zeehonden zijn in vol ornaat waar te nemen. ‘Eén worden met de natuur is een must’, een douche is er namelijk niet. Ook ziet het eiland er nogal kaal uit; er zijn immers geen bomen. Maar als u toch overtuigd bent en écht op zoek bent naar rust, ruimte en vrijheid en ook nog eens betaalbaar, dan is dit stulpje in de staat Maine wellicht toch wat voor u. Bekijk hier de brochure.