Mercedes heeft in Dubai het doek getrokken van hun splinternieuwe Maybach-paradepaardje. Omdat het raffinement bij Maybach nooit genoeg kan, lanceren zij de nieuwe Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture, die moet fungeren als uithangbord van alles wat Maybach te bieden heeft. Des te meer valt de verklaren waarom het merk slechts 150 exemplaren produceert.

Mercedes presenteert nieuwe Maybach Haute Voiture

De nieuwe Haute Voiture volgt op de concept-car die afgelopen mei werd gepresenteerd. Mercedes heeft nu de productieversie af, die bol staat van de handgemaakte details. Het Duitse merk zal in totaal 150 exemplaren produceren die allemaal hun eigen genummerde badge krijgen. Wat direct opvalt is de tweekleurige lakwerk van roségoud en metallic nautisch blauw, waar ook de velgen in uitgedost zijn. De wagen werd gelanceerd tijdens een evenement in Dubai, waarmee Mercedes gelijk haar klanten bereikt die het op het oog heeft.

Mercedes-Maybach Haute Voiture

 

In het interieur voert wit de boventoon, hoewel de kleuren van het exterieur er ook in terugkomen. Mercedes heeft voor de afwerking opaal- en kristalwitte elementen gebruikt. Verder valt de bekleding van de hemel, rond de stoelen en in de deuren in het oog. Rondom de stoelen is gebruik gemaakt van bouclé-stof en de vloermatten zijn van linnen en mohair. Bij de wagen zijn zelfs rosègouden champagneglazen inbegrepen, en binnenkort brengt het merk ook bijbehorende tassen uit. Onder de motorkap rust een twin-turbo V12-motor die 621 pk levert.

Mercedes-Maybach Haute Voiture

Reactie van Chief Design Officer Gordon Wagener

Chief Design Officer van de Mercedes-Benz Group Gordon Wagener noemt het model “één van de meest extravagante modellen die het merk ooit heeft gemaakt”: “hij vertegenwoordigt verfijnde luxe in zijn puurste vorm. Onze klanten hebben toegang tot de meest ambitieuze levensstijl, dus we wilden dit weerspiegelen door iets uiterst wenselijk te creëren en componenten te gebruiken die nog nooit eerder op een Mercedes-Maybach zijn gezien”, aldus Wagener.

De tot 150 gelimiteerde Maybach zal begin 2023 arriveren in de welbekende shops. Een definitieve prijs is nog niet bekendgemaakt, maar dit zal waarschijnlijk rond de € 400.000 liggen.