Mukesh Ambani, na Gautam Adani de rijkste man van India, heeft een tweede huis gekocht in de Midden-Oosterse miljoenenstad Dubai. De miljardair heeft daar het duurste huis van de stad gekocht, een villa ter waarde van $ 163 miljoen. Ambani kocht de villa van de Koeweitse zakenman Mohammed Alshaya. Ambani vergaarde zijn geschatte vermogen van $ 80 miljard met zijn bedrijf Reliance Industries, een Indiase grondstoffen-multinational met verschillende bedrijven. Dat bedrijf is zo’n $ 86,7 miljard waard.

Andere huizen van Ambani

Deze villa is niet het enige stulpje van de steenrijke Indiase zakenmagnaat. Zijn vorige woning stond ook op Palm Jumeirah en had 10 slaapkamers. Deze kostte naar verluidt $ 80 miljoen, en huisvest nu Ambani’s zoon Amant. Daarnaast gaf Ambani vorig jaar een soortgelijk bedrag uit aan de Britse golfclub Stoke Park, $ 79 miljoen.

$ 80 miljoen villa van Ambani

Ambani kwam eerder al in het nieuws met zijn door hem gebouwde woning in het Indiase Mumbai. Dat huis, genaamd Antilia, telt maar liefst 27 verdiepingen en kostte hem een verbluffende $ 740 miljoen. Des te opvallender: Ambani durfde er niet in te wonen. De woning zou volgens hem zijn familie ongeluk brengen. De constructie van glas en staal zou niet voldoen aan de Vastu Shastra-leer, een eeuwenoude leer waarbij vrede en harmonie wordt nagestreefd bij het inrichten van een leefruimte.

De nieuwe villa van $ 163 miljoen in Dubai

Volgens Bloomberg zal Ambani de villa gebruiken als extra verblijf. Enkele maanden geleden vestigde hij al het record met de hoogste waarde aan vastgoed in de stad, ter waarde van ongeveer $ 80 miljoen. De villa ligt op het befaamde Palm Jumeirah eiland, een iconisch eiland in de vorm van een palmboom. Het eiland staat bekend om z’n glamoureuze hotels en villa’s.

De investering van Ambani komt niet zomaar uit de lucht vallen. Shajai Jacob, CEO van Anarock, een gerenommeerd vastgoedadviesbureau in India zegt tegen Arabian Business: “De recente beleidswijzigingen hebben geleid tot een golf van Indiase investeringen in onroerend goed in Dubai”.

Het is hoe dan ook duidelijk dat, zeker na de bouw van Antilia in Mumbai, Mukesh Ambani alleen genoegen neemt met het allerbeste en allerduurste.