Niemand houdt ervan om lang te wachten. Dat weten ze ook bij Zeelander. Mede daarom heeft de Nederlandse werf de omvang hun hoofdlocatie aan het water in Groot-Ammers met 40% vergroot, waardoor het tempo flink opgevoerd kan worden.

Meer ruimte, verkorte wachttijden

Sietse Koopmans, oprichter van Zeelander, zegt in een verklaring dat de uitbreiding nieuwbouwslots heeft gecreëerd die voorheen niet beschikbaar waren en dat de wachttijden aanzienlijk verkort worden. “Het betekent dat een select gezelschap in 2023 de mogelijkheid krijgt om een ​​nieuw Zeeuws jacht te bestellen, waar ze anders jaren op hadden moeten wachten.”

Zeelander heeft extra loodsen en kantoorruimtes toegevoegd, evenals een speciale spuitcabine voor langere jachten. Dit betekent dat voor het eerst Zeeuwse jachten volledig in eigen huis kunnen worden gespoten.

Zeelander Yachts breid met 1.200 vierkante meter uit

“We hebben de hal met 500 vierkante meter vergroot en een tweede verdieping van ongeveer 700 vierkante meter toegevoegd om de werkruimte te vergroten”, zegt brand manager Floris Koopmans. “Bovendien hebben we onder dit extra dek werkplaatsen gecreëerd voor timmerwerk, mechanische werken, elektriciteit en logistiek.”

Zeelander Yachts

Tegelijkertijd zegt Zeelander een “nieuwe visuele identiteit” te hebben gecreëerd om een ​​nieuwe doelgroep aan te spreken. Momenteel bestaat het assortiment van de scheepswerf uit drie modellen: de Zeelander 5, 6 en 7. Onlangs gooide de werf hoge ogen met de introductie van de 17 meter lange Zeelander 6, die werd afgeleverd in exact dezelfde zwart-metallic tint als de Ferrari 812 Superfast van de eigenaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeelander Yachts (@zeelanderyachts)

Vooralsnog zijn alle exemplaren korter dan 30 meter, maar daar komt binnenkort wellicht verandering in. “Als in het voorjaar van 2023 de eerste nieuwe Zeelander 5 te water wordt gelaten, is dat proces afgerond en kunnen we de dekens van een nieuw, groter jacht hijsen.”

Verovering van de Amerikaanse markt

Hoewel ze in Nederland uitbreiden, zijn ze ook bezig de Amerikaanse markt te veroveren, aangezien ze in 2020 een locatie opende in Fort Lauderdale. Een logisch vervolg, want de werf exposeert al sinds 2002, een jaar na de oprichting, op de Fort Lauderdale Boatshow. Voornamelijk in Nederland en de Verenigde Staten is er een sterke vraag naar boten van het bedrijf.