Oranje is door naar de achtste finales op het WK in Qatar, terwijl Cody Gakpo zichzelf al onsterfelijk heeft gemaakt. De 23-jarige PSV’er laat zien zijn gewicht in goud waard te zijn en met een profcontract op zak hoeft hij absoluut niet op de kleintjes te letten. Maar hoeveel heeft de smaakmaker van het Nederlands elftal bij elkaar gespaard?

Cody Gakpo is een rasechte PSV’er

Cody Gakpo doorliep de hele jeugd van PSV en is sinds 2018 vaste prik in het eerste elftal. Een jaar daarvoor, in 2017, tekende hij zijn eerste professionele contract, waarmee hij iedere week € 2.789 op zijn rekening gestort zou krijgen. Op jaarbasis is dat ruim € 145.000 per jaar. Dat is meer dan een ton dan het gemiddelde salaris in Nederland. Lang niet verkeerd op je 17e.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cody Gakpo ✝️ (@codymathesgakpo)

Bijna alle leeftijdsgenoten kunnen enkel en alleen dromen van dit soort bedragen, maar aangezien Gakpo zich keer op keer heeft bewezen, heeft hij loonsverhoging ontvangen. In het begin van 2020 zette hij zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij PSV dat hem tot medio 2025 aan de Eindhovense club verbindt. Bij dit contract zat een jaarsalaris van bijna € 450.000.

Afgelopen september werd hem een nieuw contract aangeboden en nu kan hij rekenen op ruim € 3.000.000 bruto per jaar. Dit kan PSV financieren door het vertrek van voormalig grootverdiener Mario Götze.

Villa in Eindhoven van € 1,2 miljoen

Volgens Quote hoort Gakpo verassend genoeg samen met Nathan Aké tot één van de grootste vastgoedbezitters uit de selectie van het Nederland elftal. De Brabander kocht onlangs een villa in Eindhoven voor € 1,2 miljoen met 325 vierkante meter en acht kamers, waarvan twee badkamers en vier slaapkamers. Quote schrijft dat hij in totaal 14 panden in bezit heeft in onder meer Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Vijf daarvan kocht hij samen met familie of ondernemende partners en in totaal zou hij € 5 miljoen geïnvesteerd hebben.