Marokko schitterde dit jaar op het WK in Qatar. Het absolute stunt-team van 2022 sneuvelde echter in de halve finale tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. Ondanks die uitschakeling heeft Marokko een prestatie van formaat geleverd, die eigenlijk niemand – op de optimistische nationalist na – had verwacht. Marokko stal wereldwijd de harten van de voetbalfans aan de hand van de in Dronten geboren Hakim Ziyech. Niet alleen Ziyech etaleerde zich, dat geldt ook voor zijn oude Lamborghini Urus.

Lamborghini Urus van Hakim Ziyech in de etalage belandt

De geboren Drontenaar heeft zowel een Nederlands als Marokkaans paspoort. Ziyech speelde in Nederland voor sc Heerenveen en FC Twente, maar haalde zijn grote succes met topclub Ajax. In het seizoen 2018/2019 stal Ajax – en met name Ziyech – de show door de halve finale van de Champions League te behalen. Daar gingen imponerende overwinningen tegen Real Madrid en Juventus aan vooraf. Het leverde hem een seizoen daarna een transfer naar de Engelse topclub Chelsea op, waar de talentvolle buitenspeler eigenlijk amper aan spelen toekomt.

Ziyech beloonde zichzelf in juli 2019 al voor zijn imposante prestaties. Destijds tikte hij een Lamborghini Urus op de kop, die binnenkort bij Bernards Exclusives te koop zal verschijnen.

650 pk en topsnelheid van 305 kilometer per uur

De Nero Helene zwarte Urus is onder andere voorzien van oranje remklauwen en oranje stiksels in het interieur. Verder is de Urus volledig zwart. De luxe SUV heeft een 4,0 liter V8-benzinemotor onder de motorkap liggen. Deze levert een vermogen van 650 pk, met een maximaal koppel van 850 Nm. De zware bolide – hij weegt ruim 2 ton – accelereert in 3,6 seconden van 0 naar de 100 kilometer per uur, met een maximum van 305. Ziyech haalde de wagen destijds op bij het in luxe auto’s gespecialiseerde VDM Cars.

De nieuwprijs van de Urus lag destijds op zo’n € 278.844. Voor hoeveel de wagen nu zal worden aangeboden is nog onduidelijk.