Een privéjet van de overleden zanger Elvis Presley wordt opnieuw geveild. Slechts een jaar geleden ging het toestel al onder de hamer voor een bedrag van $ 400.000, maar de toenmalige koper gaat het vliegtuig nu zelf opnieuw verkopen. De veiling zal in januari starten.

Privéjet Elvis Presley wordt te koop aangeboden

De zanger kocht de privéjet, een Lockheed L-1329 JetStar,  in 1976 destijds voor een bedrag van $ 840.000. Hij liet hem helemaal naar eigen smaak inrichten met rode, fluwelen stoelen, goudkleurige accenten en een rood tapijt. De jet was zijn tijd ver vooruit, er werd ook een televisie, videorecorder en cassettespeler geplaatst. Er dient verder wel het een en ander verbouwd te worden. Zo heeft het toestel geen motoren meer en in is de cockpit sterk verouderd.

Privéjet Elvis Presley

Het toestel van Presley heeft de laatste decennia op een vliegtuigkerkhof in de woestijn bij het Amerikaanse Roswell gestaan. De vele jaren in de brandende zon hebben flinke sporen achtergelaten. Momenteel staat het toestel op een vliegveld in New Mexico, om in januari naar veilinghuis Mecum te vliegen. Gezien de locatie waar de privéjet staat moet het toestel ontmanteld worden. Dat zou mogelijke kopers kunnen afschrikken. Tot Presley’s dood stond het toestel nog op zijn landgoed Graceland.

Privéjet Elvis Presley

Elvis Presley wordt gezien als een fenomeen binnen de hedendaagse muziek. Zijn bijnaam luidde dan ook The King of Rock and Roll. Presley gold als één van de meest significante en culturele figuren binnen de Amerikaanse muziekbranche. Hoewel Presley al in 1977, ruim veertig jaar terug, overleed, leeft zijn geest nog altijd voort binnen de huidige muzikale wereld.

Toestel werd eerder al geveild

Het is niet de eerste keer dat het het iconische toestel wordt geveild. Al twee keer eerder ging de Lockhead JetStar onder de hamer. De eerste keer was in 2017, toen het verwachtte bedrag ver in de miljoenen liep. Uiteindelijk bracht het toestel ‘slechts’ $ 400.000 op. Een jaar later verscheen het toestel opnieuw op de markt, waarschijnlijk voor een vergelijkbaar bedrag.

Het vliegtuig zal ditmaal waarschijnlijk aan iemand verkocht worden die de privéjet als museumstuk gaat gebruiken. De veiling bij Mecum zal in januari starten.