Bernard Arnault heeft nooit genoeg en laat geen enkele kans liggen om meer geld aan zijn fortuin toe te voegen. De Fransoos heeft zelfs Elon Musk van de troon gestoten als rijkste persoon ter wereld en beschikt momenteel over een geschat vermogen van $ 165 miljard, bijna $ 30 miljard meer dan de eigenaar van onder andere Twitter en Tesla.

Casa degli Atellani werd ooit geschonken aan Leonardo da Vinci

De topman van het Franse luxeconcern LVMH heeft dus een druk bestaan, maar laat Kerst niet zomaar aan zich voorbij gaan. Hij heeft zichzelf namelijk getrakteerd op een 15e eeuwse villa met wijngaard dat ooit eigendom was van niemand minder dan Leonardo da Vinci, meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Het landgoed, genaamd Casa degli Atellani, bevindt zich in hartje Milaan en werd in 1498 door de toenmalige hertog van Milaan, Ludovico il Moro, geschonken aan de wereldberoemde schilder. Da Vinci was in die periode bezig met het schilderen van Il Cenacolo of L’Ultima Cena, ofwel Het Laatste Avondmaal, een muurschildering waarvan de waarde wordt geschat op € 450 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HAUS of T (@haus_oft)

Casa degli Atellani is een van de meesterwerken van de Renaissance en een belangrijk stuk geschiedenis van Milaan. In 1919 kwam het pand in handen van Ettore Conti, een schatrijke Milanese magnaat. Vervolgens schakelde hij zijn schoonzoon, de beroemde architect Piero Portaluppi, in om de restauratie- en renovatiewerkzaamheden op zich te nemen. Portaluppi voltooide de werkzaamheden in 1922 en woonde vervolgens zelf in het huis tot zijn overlijden in 1967.

Sindsdien wordt de woning verzorgd door zijn kleinkinderen. De familie zet zich in voor de het behouden van het histrosiche landgoed, bestaande uit privéwoningen, het museum, het café en de wijngaard van bijna een hectare. Deze wijngaard raakte na de dood van Da Vinci in verval, maar werd in 2014 volledig heraangelegd volgens de originele plannen.

Nieuwe eigenaar is Bernard Arnault

Sinds de heropening heeft het monument bezoekers en toeristen verwelkomd en vonden er diverse privé-evenementen plaats, zoals modeshows en presentaties, en cocktailrecepties. Onlangs is de woning dus voor het eerst in Franse handen belandt. Hoeveel de Franse multi-miljardair heeft moeten betalen voor het historische erfgoed, is en zal waarschijnlijk voor altijd een mysterie blijven.