Suzanne schreef op de Winterspelen in Gangneung sporthistorie. Als eerste Nederlander pakte ze olympisch bij het shorttrack. In totaal schaatste ze vier medailles bij elkaar tijdens de Spelen van Beijing 2022. Op de woningmarkt is bezig met een inhaalslag, want ze heeft eerdaags de sleutels van een Amsterdams tweekamer appartement bemachtigd.

Suzanne Schulting koopt huis in De Pijp

Een luxe appartement met een woonoppervlakte van een schamele 49 vierkante meter. Het is allemaal relatief standaard, met slechts één slaap- en badkamer en een woonkamer met open keuken. Op de foto’s die Bekende Buren deelde zien we een strak ingericht interieur met witte muren, zwarte lijsten en meubels, een langgerekt keukenblad, een wit-marmeren badkamer en een bescheiden tuintje aan de achterzijde.

Suzanne Schulting

Ook in december kan ze daar plaatsnemen, want twee heaters zorgen voor een aangename temperatuur een knusse sfeer. Ze heeft haar lichaam nodig in topvorm, dus er is geen ruimte om risico’s te nemen. Koud vatten is uit den boze, maar gelukkig is haar nieuwe optrekje alom voorzien van vloerverwarming.

Woonachtig in Heereveen

Schulting groeide op in het Friese dorpje Tijnje, maar woont al sinds 2015 in Heerenveen. Lekker in de buurt van Thialf. Wat de TeamNL-atlete moet met een appartement in de hoofdstad, is niet duidelijk, maar we vermoeden dat het binnenkort verhuurbaar gesteld zal worden. Echter zien we op Instagram dat ze verdacht vaak in Amsterdam is, dus misschien wordt het wel haar hoofdverblijf, net als die van haar vriend Sam van Royen, zoon van Ton en Heleen van Royen.

Wat betaalde de succesvolle wintersporter ervoor? Nou, ze was nogal vastberaden. Hoewel de vraagprijs op € 485.000 lag, besloot Suzanne, met succes, € 100.000 boven de vraagprijs te bieden. Bovendien heeft Suzanne Schulting er een hypotheek op laten vestigen van € 600.000. Het huis is gevestigd in de populaire wijk De Pijp, iets dat de hoge vraagprijs moet verantwoorden.