The Crown, de Netflix-hitserie over het Britse koningshuis, valt goed in de smaak en onlangs ging het vijfde seizoen in premiere. Hoewel de eerste seizoenen verwelkomd werden met lovende recensies, ontvingen de producten met het meest recente seizoen nogal wat kritiek, omdat er veel feitelijke onjuistheden in voorkomen. Het moet dan ook gezien worden als een dramaserie geïnspireerd door waargebeurde evenementen, niet als biografie.

Spaanse villa uit hitserie The Crown binnenkort onder de hamer

In de tiende aflevering van dit seizoen gaat zien kijkers een spierwitte villa in Californië, maar in werkelijkheid is de woning gesitueerd in het Spaanse Marbella. In de Netflix-serie belt Dodi al Fayed zijn steenrijke vader op met het verhaal dat hij diezelfde dag een bod moet uitbrengen op de villa, “anders speel ik hem kwijt aan Michael Douglas”. Dat is allemaal fictie, maar u kunt binnenkort wel degelijk een bod op de villa uitbrengen, zonder reserve.

The Crown

Op 13 januari zal de villa namelijk geveild worden, omdat er geen koper werd gevonden. De vraagprijs stond op € 16.950.000, maar u kunt ‘m in het nieuwe jaar wellicht voor goedkoper op de kop tikken. “Leef elke dag als een koning op dit vorstelijke landgoed met uitzicht op de Alboranzee en tegen een achtergrond van uitzicht op de bergen op slechts enkele minuten van het zonovergoten Marbella.”

De volgende eigenaar kan eindeloos gebruik maken van de lange lijst aan eersteklas voorzieningen, waaronder “ongeëvenaarde beveiliging”, privé-golfbanen, meerdere clubhuizen, paardensportfaciliteiten en veel meer.

Voorzieningen van Palazzo Delle Luce

Het Spaanse pand op het exclusieve landgoed werd in 2033 uit de grond gestampt en voorzien van een Mediterraanse Palazzo-stijl. Op de advertentie van veilinghuis Christie’s lezen we dat er zeven slaapkamers en een evenredig tal aan badkamers aanwezig zijn. Verder bestaat het perceel van maar liefst 24.169 m² bestaat een fontein vooraan, een infinity pool, op maat gemaakte kroonluchters, een zelfstandig appartement op de begane grond, een bibliotheek, een Turks stoombad en spa voor 8 personen, een speelruimte met bar, een wijnkelder en een bioscoop met 10 zitplaatsen.

The Crown

De uitgebreide primaire suite met grenst aan een enorm privéterras, vanwaar u uitzicht heeft op de sfeervolle kustlijn. “Met epische uitzichten vanuit bijna elke kamer en overvloedige entertainmentruimtes binnen en buiten, combineert deze privévilla ouderwetse luxe met doordachte moderne technologie.”

Wie mee wil bieden op Palazzo Delle Luce moet overigens wel een bankgarantie van $100.000 kunnen voorleggen. Zie hier de advertentie en allerlei foto’s van het interieur en het exterieur, evenals sfeerbeelden van de levendige omgeving.