Ook u droomt waarschijnlijk van de meest extravagante bolides of een wagen van een gerenomeerd al dan niet sportmerk. Voor velen is dit helaas een droom die niet valt te realiseren, maar daar zou wellicht verandering in kunnen komen. Een Nederlandse dealer biedt namelijk een Bentley Continental Flying Spur aan voor slechts € 24.950. Kleine kanttekening: de wagen heeft wel al 258.728 kilometer gelopen, maar een beetje liefhebber kijkt daar uiteraard doorheen.

Bentley Continental Flying Spur in de etalage beland tegen spotprijs

De Bentley werd gebouwd in 2006 en heeft dus al ruim 250.000 kilometer gelopen. De wagen is echter wel netjes onderhouden, bij de 148.000 kilometer heeft de wagen nog een grondige beurt onderhoudsbeurt gehad. Dit model wordt onder autoliefhebbers gezien als stukje autogeschiedenis. Ook over de betrouwbaarheid is men te spreken. Hij wordt nu aangeboden door SVDB Automotive uit Roosendaal.

Bentley Continental Flying Spur

De Sedan beschikt over een vol-zwarte kleur, zowel in het exterieur als in het interieur. Comfortabel leder voert de boventoon aan de binnenkant. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar. Het dashboard is gehuld in hoogwaardig glad hout. Dat de wagen erg modern was in die tijd wordt in datzelfde dashboard bewezen. Daar vinden we namelijk een audio-navigatiesysteem en een mogelijkheid om uw telefoon te verbinden. Het glazen schuifkantel dak is daarnaast een saillant detail.

Bentley Continental Flying Spur

560 pk en topsnelheid van 312 kilometer per uur

Hoewel de nog altijd luxueuze Sedan al zeker 16 jaar is en het gewicht (2.500 kilo) aan de hoge kant is, zijn zijn prestaties allesbehalve minder geworden. Onder de motorkap ligt een 6,0 liter V12-benzinemotor. Deze levert 560 pk met een maximaal koppel van 650 Nm. Hiermee bereikt de Bentley een topsnelheid van liefst 312 kilometer per uur. De 0-100 acceleratie bedraagt 5,2 seconden.

Bentley Continental Flying Spur

De Bentley is volautomatisch, maar beschikt ook over de nu nog steeds befaamde flippers achter het stuur. De Continental was destijds zeker $ 164.000, daar is dus flink wat van afgesnoept. Heeft u interesse in dit authentieke stukje autogeschiedenis voor een spotprijs? Bekijk hier de advertentie van SVDB Automotive.