De makelaar begint te vertellen dat ze dit bijzondere object in Beemster een ‘piramidewoning’ noemen. De structuur is gebaseerd op een soort halve kubus, terwijl het grondvlak van het huis bestaat uit een regelmatige zeshoek met driehoekige glazen puien. De woning dateert uit 1982, maar is onlangs volledig gerestaureerd en staat al langer dan een halfjaar op Funda.

‘Piramidewoning’ gedaald in vraagprijs

Omdat de verkoop kennelijk enigszins stroef verloopt, is de oorspronkelijke vraagprijs van € 1.250.000 gedaald naar € 1.195.000. Laten we eens kijken of dat het allemaal waard is.

Piramidewoning

De woning is zeer licht met vele verrassende zichtlijnen en heeft ruime slaapkamer met badkamer op de begane grond. De architect drie woonlagen gerealiseerd met drie slaapkamers en twee badkamers. Terwijl het hoofdverblijf 160 m² beslaat, is het totale perceel maar liefst 1.305 m² groot. 

Tweede woning met buitenkeuken en jacuzzi

Pal achter de woning in de tuin is een second home geplaatst, die net als de piramidewoning van alle gemakken is voorzien en grenst aan een groot terras met buitenkeuken en jacuzzi. Dit extra verblijf kan bijvoorbeeld worden ingezet als bed & breakfast, gastenverblijf of een kantoor aan huis. Net waar je als toekomstige eigenaar behoefte aan hebt.

Tweede huis

Maar er is nog meer op het eigen grondgebied te vermelden. De achtertuin is namelijk maar liefst 40 meter diep en is ook de natuurlijke habitat van een traditionele fruitboomgaard. Achterin de tuin staat nog een tuinhuis met overkapping, terwijl het perceel te betreden is via de elektrische poort welke toegang biedt tot de oprijlaan met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Met een vierkantemeterprijs van € 7.469 kost de woning op het moment van schrijven € 1.195.000. Doe jij een bod bij de makelaar?

Piramidewoning
Piramidewoning