De lucratieve samenwerking tussen Bentley en The Shoe Surgeon heeft een nieuwe lichting gekregen. The Shoe Surgeon, pseudoniem van de Amerikaan Dominic Ciambrone, en het Britse automerk sloegen eerder al de handen ineen met het ontwerpen van custom sneakers, maar dat bijzondere dienstverband is nu verder uitgebreid. Ciambrone heeft namelijk een heuse Bentley Flying Spur Hybrid een op maat gemaakte make-over gegeven.

The Shoe Surgeon en Bentley slaan handen ineen

Eerder berichtten we al over deze lucratieve samenwerking. The Shoe Surgeon, oftewel ‘de schoenenchirurg’ is een eigengevormde schoenmaker die erin slaagde zijn voorliefde voor sneakers om te zetten in een verdienmodel. Zijn specialisatie is het ontwerpen van gepersonaliseerde sneakers. Hij creëert ze daarnaast ook zelf. Zijn klantenbestand bestaat uit grote namen, zoals Justin Bieber, LeBron James, Will.i.am, DJ Khaled en Drake.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door THE SURGEON (@thesurgeon)

Ciambrone ontwierp een zeer gelimiteerde schoenenlijn die uiteraard geïnspireerd zijn op de modellen van het Britse automerk. Deze werden tijdens de Art Basel Design Week in Miami vorige week onthuld. De exclusieve Adidas Forum Low-sneakers, waarvan slechts 10 paar gemaakt zijn, zijn overigens al gereserveerd door klanten en verzamelaars van de Mulliner-afdeling van Bentley.

The Shoe Surgeon ontwerpt Bentley Flying Spur Hybrid

De Amerikaanse schoenenontwerper heeft zijn modieuze oog daarnaast laten vallen op de Bentley Flying Spur Hybrid. Ciambrone nam één model volledig onder handen. Ook deze is gepresenteerd tijdens die Art Basel Design Week in Miami.

Shoe Surgeon Bentley

Bron: Bentley

Ciambrone koos voor een look bestaande uit tweekleurig Antraciet over een Antraciet satijnen verflaag met bijpassende 22-inch velgen. In het exterieur vinden we verder nog een aantal saillante bewerkingen, zoals een bronzen streep die de gehele lengte van de Flying Spur overspant, een ring rond de buitenste velgen en aan de achterkant het typerende “Surgeon”-logo. Ook het “Flying B”-ornament op de motorkap ontbreekt zeker niet.

Ook het interieur is allesbehalve overgeslagen. Bij het instappen wordt de bestuurder begroet middels LED-welkomstlampen die Ciambrone’s schedel en scalpel-logo op de ondergrond projecteren. Daarnaast vinden we het “Surgeon”-motief op de buitendrempel en zijn “Never Stop”-slogan op de binnendrempel. De bekleding bestaat uit linnen als materiaal op de stoelen, deuren en het onderste deel van het dashboard. De kleur brons accentueert de stoelen, en op de stoelen vinden we een in brons geborduurde “Surgeon”-tekst, wat overigens ook geldt voor de hoofdsteunen. Een prachtige al dan niet (eind) lichting van deze lucratieve samenwerking.

Bentley Flying Spur Hybrid

Bron: Bentley