Luxe modemerken maken steeds vaker uitstapjes naar items die weinig tot niets met kleding te maken hebben. Ook Chanel laat zich van een andere kant zien en heeft een aantal opvallende producten aangekondigd. Zo kunt u namelijk de golven trotseren op uw vakantie aan de Middellandse-zee met een Chanel-surfplank.

Philippe Barland ontwierp surfplank voor Chanel

Stranddag op de planning? Steel de show op welk strand dan ook met deze Chanel-surfplank, ontworpen door Philippe Barland. Het monochrome koolstofvezelbord, waarvan er nog maar twee bestaan, werd in 2015 geproduceerd voor een door Baz Luhrmann geregisseerde video met topmodel Gisele Bündchen, de aanstaande ex van American Football-vedette Tom Brady, in de hoofdrol.

De surfplank heeft een glanzende zwarte afwerking en is versierd met Chanel-logo’s aan beide zijden naast de handtekening van Barland op de achterkant. De surfplank is verkrijgbaar op de website van Justin Reed. Op die website zien we zeven iteraties van de surfplank, waarvan er al zes uitverkocht zijn.

Chanel

Enkel en alleen de pikzwarte Philippe Barland Limited Edition Black Carbon Surfboard kunt u nog bestellen. Deze is 1,90 meter lang, 48 centimeter breed en is uitgerust met drie vinnen. Waar een doorsnee surfplank voor gemiddeld voor een paar honderd over de toonbank gaat, moet u voor een surfplank met Chanel logo’s dieper in de buidel tasten. De limited edition surfplank wordt geleverd in een stofzak en kost liefst $20.000.