258 m² woongenot in de oude dorpskern van Hillegersberg. Dat staat momenteel in het aanbod. Na ons dagelijkse speurtocht op Funda vielen onze ogen namelijk op een moderne villa op Straatweg 147. “Door de unieke architectonische uitstraling is het een bijzondere woning die echt in het oog springt!!!” Inderdaad, met drie uitroeptekens.

Moderne villa Rotterdam

De woning (bouwjaar 2018) valt onder de gemeente Rotterdam, maar ligt aan de rand van het plaatsje Hillegersberg. Dat was ooit een zelfstandige gemeente, maar maakt inmiddels onderdeel uit van het Rotterdamse stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek. De woning ligt vlakbij ‘The Hill Estate‘ van miljardair Michel Perridon.

Moderne villa Rotterdam

Eenmaal binnen treffen we een ruime woonkamer met open haard aan, evenals een een woonkeuken met werkeiland. Op de eerste verdieping stuiten we tegen de eerste, luxe slaapkamer aan, afgetopt met walk-in closet én ensuite badkamer. Op deze etage is nog een slaapkamer, welke is uitgerust met een schuifpui die toegang verleend tot een balkon. Op de tweede verdieping zijn de twee resterende slaapvertrekken gesitueerd.

Kleurrijke tonen voeren de boventoon in het interieur, terwijl ieder onderdeel van de duurzame villa strak is afgewerkt. Verder kunt u overal waar u loopt genieten van vloerverwarming en “opvallend in de woning is de unieke lichtstraat waardoor men een zeer speels ruimtelijk gevoel krijgt”, aldus de makelaar.

Dubbele schuifpuien bieden doorgang richting het volledig onderheide terras en de diepe achtertuin. Het terras is voorzien van open haard en alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig, waardoor een transformatie naar een serre een fluitje van een cent is. “De woning is dusdanig ontworpen dat de bewoner op alle fronten het ultieme gevoel krijgt van functionaliteit en woonplezier.”

  •  Energielabel A
  • Woonoppervlakte 258 m²
  • Inhoud 888 m³
  • Grootte perceel 403 m
  •  Geheel geïsoleer
  •  De woning is geheel voorzien van vloerverwarming- 16 zonnepanelen.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Qua architectuur en voorzieningen zit het dus wel goed, maar deze woning heeft meer te bieden. Met name op het gebied van duurzaamheid. Het heeft ook een opvallend hoog energielabel A. en de tweed dagen, die verschillen van elkaar qua hoogte, hebben wel iets gemeen. Beiden zijn namelijk voorzien van een duurzaam sedum gazon.

Moderne villa Rotterdam

Bij een duurzame woning hoort uiteraard een groene omgeving: vanuit de slaapkamers heeft u een weelderig uitzicht op de Bergse Achterplas. In de voortuin is parkeermogelijkheid voor twee bolides.

Vraagprijs op Funda

Om het perceel van 403 m² te verweven moet u bereid zijn om de vraagprijs van € 2.195.000 te betalen, omgerekend € 8.508 per vierkante meter. Belangstellenden kunnen hier meer foto’s aanschouwen en wellicht daarna contact opnemen met het makelaarskantoor.