Als iemand weet hoe je een auto winterproef maakt, dan is het Jon Olsson wel. De Zweedse ex-skiër stoomde eerder al een Lamborghini Gallardo klaar voor het winterseizoen en dat trucje heeft hij herhaald bij meerdere voertuigen. Zo ook bij deze Lamborghini Huracán met skikoffer op z’n bovenste.

Compleet aangepaste Lamborghini Huracán

In 2020 werd deze auto ook al in Nederland aangeboden. Hij besloot ‘m indertijd weg te doen, omdat hij iets zocht met vier zitplaatsen. Vandaar dat hij koos om een Rolls-Royce Wraith te nemen. De auto Huracán verkocht aan autodealer Hoefnagels, die ‘m vervolgens aanboden met een prijskaartje van € 294.500. Inmiddels zijn er weer wat kilometers toegevoegd aan de teller, dus kan u hem hedendaags iets voordeliger aanschaffen bij een andere autohandelaar.

Lamborghini Jon Ollson-04

Dit exemplaar is jaren geleden op verzoek van Olsson onder de handen genomen door de Zweedse tuner Stertman Motorsport. Zij zorgden ervoor dat de sportauto is uitgerust met een VF800 Supercharger-systeem, waardoor het vermogen steeg tot 880 pk. Dankzij de supercharger moet de Huracán een Bugatti Veyron qua acceleratiesnelheid evenaren of zelfs overtreffen.

Skikoffer van koolstofvezel

Ook zitten er nieuwe luchtinlaten van koolstofvezel op, evenals een titanium uitlaatsysteem van Akrapovic en een skikoffer, volledig van koolstofvezel. Al met al kostte deze extra’s, inclusief de auto zelf, hem naar eigen zeggen € 350.000. Het exterieur is voorzien van de kleur Bianco Monocerus (maagdelijk wit), terwijl het interieur een mix is van zwart leder/ alcantara met contrasterende rode stitching.

Ook geen overbodige luxe tijdens uw trip naar de wintersportbestemming: er is stoelverwarming aanwezig, maar dat mag u ook wel verwachten van een auto in deze categorie.

De kilometerstand betreft 59.375 km en wordt momenteel aangeboden door de autodealer VDM Cars. Voor een bedrag van € 239.500, inclusief BPM, wordt deze “bijzonder opvallende, uitermate snelle, maar bovenal unieke verschijning” van u!

Lamborghini Jon Ollson-01