Bij het Nederlandse VD Akker is weer een zeldzaam pareltje in de etalage belandt. Het gaat dit keer om een Audi RSQ8 Signature Edition waarvan er wereldwijd slechts 96 gemaakt zijn. Dit exemplaar is echter nóg unieker door een saillant detail. Overigens heeft de RSQ8 slechts 2500 kilometer gelopen en is ook onder handen genomen door ABT.

Audi RSQ8 Signature Edition aan te schaffen bij Nederlandse dealer

Deze Mythoszwarte metallic RSQ8 is het 19e exemplaar. De wagen is daarnaast compleet onder handen genomen door het Duitse tuningsbedrijf ABT, wat de wagen door het volop aanwezige carbon een nog agressiever uiterlijk heeft gegeven. Zo zijn bijvoorbeeld de diffuser en grills onder handen genomen, maar beschikt hij ook over 23-inch velgen. Maar ook aan het imposante geluid is gedacht; de Audi brult uit vier roestvrijstalen zwarte uitlaatsystemen met een diameter van 102 millimeter.

Audi RSQ8

Met zijn V8 levert de Audi 800 pk aan vermogen met een maximaal koppel van 1000 Nm. Hiermee bereikt de Audi in 3,2 seconden de 100 kilometer per uur. Het accelereren stopt pas bij de 315 kilometer per uur. En dat terwijl de monsterlijke SUV liefst 2600 kilo weegt. Van dit model zijn er door ABT slechts 96 gemaakt, wat refereert naar ABT’s oprichtingsjaar 1896.

Interieur

Ook het interieur is volledig onder handen genomen door ABT. Zo vinden we nieuwe stiksels en andere sierlijsten, maar is – zoals gewoonlijk – ook het ABT logo door de gehele auto te vinden. De stoelen en het middenconsole zijn gehuld in hoogwaardig zwart alcantara leder.

Audi RSQ8

In het dashboard bevindt zich een infotainmentsysteem. Daarin vinden we een scherm met navigatiesysteem van heel Europa met grootbeeld kleuren touchscreen. Ook vinden we een ouderwetse DVD-speler en is er de mogelijkheid uw telefoon te verbinden middels Bluetooth of via de Audi Phone Box. Uiteraard behoort ook het beluisteren van de normale digitale radio tot de vele opties. Muziek klinkt sowieso ontzettend zuiver met het geavanceerde geluidssysteem van Bang & Olufsen, wat een totaalvermogen van 1820 Watt geeft. Ook de passagiers op de achterbank zullen verheugd zijn: zowel voor en achter zijn USB-aansluitingen te vinden om apparaten op te laden.

Wat deze luxe SUV helemaal uniek maakt is de mogelijkheid tot het plaatsen van een dakkoffer. Een betere manier om op wintersport te gaan is er niet. Heeft u interesse in deze Audi RSQ8 Signature Edition waarvan er slechts 96 gemaakt zijn? Hij staat nu op u te wachten bij VD Akker.