De ‘New Generation of Leaders’ campagne van Range Rover ging succesvol van start met topchef Sergio Herman en wordt voortgezet met de multidisciplinaire ontwerper Piet Boon. Met deze samenwerking wordt de zoektocht naar moderne luxe en tijdloosheid vervolgd. Boon en Range Rover kunnen met elkaar vergeleken worden, want zowel de ontwerper als het automerk staan garant voor minimalistische schoonheid en nieuwe, inspirerende inzichten. 

Piet Boon & Land Rover

Het is zeker niet de eerste keer dat de paden van Piet Boon kruisen met die van Land Rover. In 2006 werd de eerste samenwerking op touw gezet met een exclusieve versie van de eerste generatie Range Rover Sport. Daar bleef het niet alleen bij, want voortbouwend op dat succes werden unieke edities op basis van de Range Rover, Range Rover Evoque, Range Rover Sport en de Defender 90 gecreëerd. “Altijd met respect voor het originele ontwerp.” 

Range Rover (Piet Boon)

De internationaal gevierde Nederlandse ontwerper en Land Rover beschikken over gedeelde kernwaarden zoals puurheid, kwaliteit, kracht en schoonheid, waardoor het een logische match is. 

Studio Piet Boon

Boon is een allrounder op het gebied van design en ademt creativiteit. Hoewel hij van start ging als eenmanszaak, is de Studio Piet Boon uitgegroeid tot een wereldwijd opererende ontwerpstudio voor exterieurs, interieurs en producten, “erkend voor het creëren van uitgebalanceerde ontwerpen die te karakteriseren zijn als subtiel, stijlvol, functioneel en tijdloos.” 

Inmiddels telt Studio Piet Boon ruim 65 medewerkers die als team werken aan wereldwijde projecten, ‘van Nederland tot New York en Japan’, vanuit het Studio Piet Boon hoofdkwartier in Oostzaan. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STUDIO PIET BOON (@studiopietboon)

Geëlektrificeerde modellen van Land Rover

De New Range Rover is een voorproefje van wat er in de nabije toekomst komen gaat. In het fiscale jaar 2021/22 heeft Jaguar Land Rover in 123 landen meer dan 370.000 auto’s verkocht, waarvan geëlektrificeerde modellen verantwoordelijk zijn voor ongeveer twee derde van het totale aantal verkochte auto’s. 

De hybride is ongetwijfeld al een juiste, verklaarbare volgende stap binnen de filosofie van Land Rover, maar in 2024 moet daar een volledig elektrisch model bijkomen. Laten we echter niet al te ver op de zaken vooruitlopen en eerst even stilstaan bij de New Range Rover P440e plug-in electric hybrid, die in staat is om fluisterstil elektrisch te rijden tot wel 113 kilometer (WLTP). 

Na ruim 50 jaar innovatie en revolutie wordt deze spiksplinternieuwe hybride aangeprezen als “de meest verfijnde Range Rover die wij ooit hebben gecreëerd”. De nieuwe MLA-Flex-architectuur maakt een Standard en Long Wheelbase mogelijk, waarbij de interieurs bestaan uit 4, 5 of 7 zitplaatsen en klanten hebben de mogelijkheid om de New Range Rover SV te laten personaliseren door het Special Vehicle Operations-team. Wat betreft het interieur kunt u rekenen op superieur comfort, houtfineer, geïntegreerde ambianceverlichting, een koelkast in de achterconsole en een overvloed aan opbergruimtes. 

De New Range Rover is beschikbaar vanaf € 142.952 en meer informatie vindt u op www.landrover.nl. Lees hier het hele verhaal over Piet Boon en de New Generation of Leaders.