Dr. Dre, pseudoniem van Andre Romelle Young, komt uit een muzikale familie en begon van jongs af aan plaatjes te draaien. Nadat hij hier aardig wat succes mee beleefde, besloot hij platenlabels op te zetten. De Amerikaan wordt gezien als een van de meest invloedrijke figuren in de hiphip-scene en heeft een indrukkend imperium opgebouwd. In december van 2021 gingen hij en zijn toenmalige vrouw Nicole Young uit elkaar, reden genoeg om zijn strandvilla in het Californische Malibu te verpatsen.

De eerste successen van Dr. Dre

De 57-jarige behaalde zijn eerste grootse succes met de rapgroep NWA en later richtte hij in 1991 Death Row Records op. In 1992 werd zijn eerste soloalbum, The Chronic, een enorme hit en vier jaar later werd Aftermath Entertainment opgezet, waar namen als Eminem en 50 Cent werden binnengehaald. Daarna voegde ook Snoop Dogg en Xzibit zich bij de gelederen van Dr. Dre.

Later richtte hij ook Beats Electronics op, het bedrijf dat oortjes en koptelefoons fabriceert, maar dat werd in 2014 voor $ 3,4 miljard overgenomen door Apple. In de loop der jaren is zijn werk bekroond met maar liefst zes Grammy Awards.

Dr. Dre

Hoewel hij opgroeide op de ruige straten van Compton, zwemt hij ondertussen al decennia lang in het geld. Met een deel daarvan schafte hij in 2000 een strandhuis voor € 4,8 miljoen aan. Het pand bevindt zich op een perceel van 650 vierkante meter aan Malibu’s zogenoemde Billionaires Beach, de bijnaam van Carbon Beach. Tijdens de bouw in de jaren ’90 werd het pand voorzien van kamerhoge glazen wanden waardoor elke kamer wordt overspoeld met natuurlijk licht en een weids uitzicht biedt.

Balkontrap verbindt de woning rechtstreeks aan het strand

De master bedroom heeft een open haard, een inloopkast, een aangrenzende sauna en een schilderachtig uitzicht. Verder zijn er vijf slaapkamers, een fitnessruimte en uiteraard een opnamestudio aanwezig. Aan de achterzijde verbindt een balkontrap de woning rechtstreeks aan het strand. De makelaar omschrijft het object als een “eigentijds strandlandgoed” dat “totale luxe en verfijning uitstraalt”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Westside Estate Agency (@weahomes)

Overigens is dit niet de eerste keer dat hij het pand aan de man probeert te brengen. Omstreeks 10 jaar geleden vroeg hij er € 12 miljoen voor, maar wegens gebrek aan interesse, werd het verkoopbord weer uit de tuin gehaald. Momenteel wordt in Malibu het ene vastgoedrecord door de ander overtroffen en daar hoopt Dr. Dre op in te spelen. Zijn villa bevat namelijk nu een prijskaartje van € 20 miljoen, blijkt uit de woningadvertentie van Westside Estate Agency.

Vastgoedportfolio van de Amerikaanse rapper en producent

Hij zal geen haast hebben, want volgens Forbes bedraagt zijn eigen vermogen € 400 miljoen. Dat was voorheen aanzienlijk meer, maar na zijn scheiding moest hij zijn ex-vrouw $ 100 miljoen betalen. Echter bleef hij wel in eigendom van al zijn huizen, waaronder een Brentwood-landgoed dat hij voor $ 40 miljoen kocht van Tom Brady en Gisele Bundchen – die gaan scheiden – en twee herenhuizen in Calabasas.