Eerder deze week bleek dat er ineens een grote som geld van de rekening van voormalig topsporter Usain Bolt was verdwenen. Indertijd was het niet bekend om hoeveel geld het ging, maar de advocaat van Bolt, Nugent Walker, schrijft in een brief dat het gaat om $ 12 miljoen. Het bedrag dat op de rekening is overgebleven is slechts $ 11.000. De Jamaicaanse minister van Financiën Nigel Clarke heeft de situatie als “alarmerend” omschreven.

“Hele portefeuille wordt doorgelicht.”

Het geld van de achtvoudig olympisch sprintkampioen Usain Bolt stond op de rekening van Jamaicaanse investeringsmaatschappij (SSL), maar op 11 januari bleek dat er een aanzienlijk bedrag weg was. “Alle relevante stappen zijn ondernomen om dit tot op de bodem uit te zoeken”, verklaarde zijn advocaat Walker. “Usain zit al meer dan 10 jaar bij deze beursvennootschap. Zijn hele portefeuille wordt doorgelicht.”

Direct werd er een onderzoek ingesteld onder leiding van het Jamaicaanse Financial Investigations Division en de Financial Services Commission en SSL maakte een dag nadat het nieuws naar buiten kwam een melding van mogelijk wangedrag van een voormalige werknemer. Ze lieten daarin ook weten dat de veiligheidsprotocollen werden aangescherpt en dat ze autoriteiten hebben ingelicht over de situatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Usain St.Leo Bolt (@usainbolt)

Onderzoek naar de verdwenen van miljoenen Usain Bolt

Nu er meer details naar buiten treden wordt duidelijk dat Bolt niet het enige slachtoffer is. “Als dit correct is, en we hopen van niet, dan is er een ernstige daad van oplichting of een combinatie van beide gepleegd tegen onze cliënt”, zegt de advocaat van Bolt verder in de brief. Walker geeft de dader(s) 10 dagen om de miljoen terug te storten. Lukt dit niet, dan dreigen ze civiele en strafrechtelijke stappen te ondernemen.

SS: begrijpt volledig dat huidige klanten angstig zijn, maar in een verklaring proberen ze hen gerust te stellen. “We verzekeren u dat we de zaak nauwlettend volgen tijdens alle vereiste stappen en onze klanten op de hoogte zullen stellen van de oplossing zodra die informatie beschikbaar is.” Bovendien, gezien de huidige situatie, hebben ze voor alle transacties goedkeuring van de overheid nodig, want financiële autoriteiten hebben tijdelijke beheer van de particuliere investeringsmaatschappij op zich genomen.