Een 82-jarige werknemer van Walmart, genaamd Butch, is van plan om met pensioen te gaan, maar zijn huidige financiële situatie maakt die keuze niet gemakkelijk. Gelukkig zijn er TikTokkers die verder gaan dan playbacken en dansjes, want de man achter het account ‘BugBoys’ heeft binnen 24 uur meer dan $ 50.000 voor hem opgehaald via een GoFundMe-pagina.

82-jarige Walmart-medewerker

Deze actie heeft de Amerikaan niet zelf bedacht, maar raakte geïnspireerd door een verhaal van eerder dit jaar. Een andere TikTokker bracht $ 100.000 op voor een 82-jarige vrouw, genaamd Kelly.  Zei vertelde dat ze bijna twee jaar in het Walmart Supercenter in de staat Arizona werkt nadat ze tijdens de coronapandemie de andere vestiging moest verlaten.

“Ik heb het erg moeilijk gehad op financieel en medisch gebied en ik ben het afgelopen jaar een paar keer gevallen, waardoor ik hoge ziekenhuisrekeningen kreeg”, vertelde ze. Geldhulp kwam dus goed van pas. “Ik zal in staat zijn om al mijn rekeningen af ​​te betalen, een nieuwe plek te krijgen om te wonen, hopelijk een assistentiewoning om me gewoon te helpen met het leven.”

Oud-veteraan Butch

Nadat hij een andere persoon een flink bedrag had zien inzamelen om een ​​oudere Walmart-medewerker te helpen met pensioen te gaan, werd een TikToker geïnspireerd om hetzelfde te doen voor een 82-jarige werknemer genaamd Butch. De organisator vertelde Butch, een veteraan die ook 10 jaar bij de marine diende, waar Amerikaan ongekend veel respect voor hebben, over de andere, eerder genoemde inzamelingsactie en stelde voor om hetzelfde voor hem te doen.

“Laten we Butch eropuit sturen op een pensioenfeest dat de wereld nooit zal vergeten”, schrijft de TikTokker onder de tweede video.

@bug_boys 82yr old Butch still putting in work. Has anybody seen the videos where a guy raised 180g’s to help an 82 yr old walmart employee retire. We ought to do that for Butch. Who would donate? #fyp #foryou #foryoupage #walmart #gofundme ♬ original sound – BugBoys

Doel van $ 100.000 binnen no time overtroffen

Het opzetten van de GoFundMe-pagina heeft ertoe geleid dat op het moment van schrijven al maar liefst $ 113.825 opgehaald, bijna $ 14.000 meer dan het doel van $ 100.000. En dat in nog geen twee dagen is. Dat was te verwachten, want de actie begon met een vliegende start. Binnen 24 uur werd er al maar liefst $ 50.000 opgehaald.

Bij het horen van het nieuws kon Butch zijn geluk niet op. “Ik kan jullie niet genoeg bedanken. Hoe kan ik zoveel geluk hebben?”

Ondertussen hebben meerdere cameraploegen Butch gesproken over de inzamelingsactie en hij haalde zelfs de voorpagina van de lokale krant. In een interview met FOX 5 vertelde zei hij het volgende: “Ik bedoel, het is gewoon allemaal een zegen. Het is een wonder. Een wonderlijk kerstfeest.”

@bug_boys Brought Butch out to the farm today. Like a bird out of a cage Butch is ready to spread his wings. His last day at Walmart is this week. #fyp #foryou #foryoupage #foryourpage #fy #fypage #TikTokWalmartRetire #butch #farm #gofundme #retirement #linkinbio☝️ ♬ original sound – BugBoys