Opnieuw blijkt de formule van buitenaardse, blauwe wezens op een alternatieve planeet een formule voor een uiterst succesvolle film. In ongeveer twee weken leverde het langverwachte vervolg van Avatar al meer dan $ 1 miljard op en nu, circa vier weken verder, meldt CNN dat de $ 2 miljard is gebaseerd.

Avatar heeft wereldwijd nu al $ 2 miljard opgeleverd

We kunnen nu al spreken van een grandioos succes voor James Cameron. De Canadese regisseur van de film moest echter ook presteren, want, zoals hij al eerder aangaf, zal de film pas winst draaien van die eerdergenoemde € 2 miljard. Om de drie uur durende sciencefictionfilm, die zich afspeelt op de maanplaneet Pandora, te creëren was een budget van naar verluidt tussen de $ 350 tot $ 450 miljoen nodig, exclusief promotiekosten en dergelijke.

Avatar

Het was daarom noodzakelijk om haast ongeëvenaard winstgevend te zijn. Tegen het magazine GQ zei hij dat het het de derde of vierde best scorende film in de geschiedenis zou moeten worden. Cameron is momenteel de enige regisseur die kan opscheppen dat ‘drie van zijn films’, Titanic, Avatar én Avatar 2, tot de zes behoren die meer dan $ 2 miljard hebben verdiend, waarvan de eerste Avatar-film, die 13 jaar geleden in de bioscoop debuteerde, de bestverkochte film aller tijden blijft met $ 2,9 miljard aan opbrengsten.

Aangezien er nog drie Avatar-films in de pijpleiding zitten, komt het succes van de tweede film bijzonder goed uit. De volgende drie film zullen verspreid over de komende vijf jaar uitgebracht worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door James Cameron (@jamescameronofficial)

Twee van zijn films, Avatar en Titanic, staan in ’top 3′ van de meest films succesvolle films qua inkomsten en Avatar 2 is goed op weg om de rangschikking op te schudden.

Een maand geleden ging de sciencefictionfilm in première en nu al is de magische grens van € 2 miljard gepasseerd.  Dat gebeurde slechts vijf keer eerder in de filmgeschiedenis.: de originele ‘Avatar’, ‘Avengers: Endgame’, ‘Titanic’, ‘Star Wars: The Force Awakens’ en ‘Avengers: Infinity War’.

Succes in de Nederlandse bioscopen

Maar wat voor rol heeft Nederland gespeeld in het wereldwijde succes? Nou, het tweede deel van de Avatar-filmreeks heeft in Nederland op het moment van schrijven 21,2 miljoen opgeleverd en daarmee al een hogere omzet gedraaid dan de eerste film. In 2009 haalde de eerste Avatar-film namelijk een omzet van bijna € 19 miljoen.