Er kan geen top 10 lijstje van de beste basketballers van dit moment bestaan zonder de naam van Luka Dončić te vermelden. De Sloveense basketbalspeler in de NBA is de meest belangrijke speler van de Dallas Mavericks en daardoor zorgen ze goed voor hem. De 23-jarige tekende een 5-jarig contract van meer dan $ 215 miljoen en hengelt naar verluidt een jaarsalaris van $ 43 miljoen binnen.

Apocalypse Hellfire 6×6 van Luka Dončić

En daar kan hij van alles en nog wat mee aanschaffen. En dat doet hij dan ook. Naar verluidt zou hij $ 250.000 hebben uitgegeven aan een zeswieler zoals we zelden eerder zagen. Bovendien suggereert de naam van het voertuig – Apocalypse Hellfire 6×6 Super Truck – al dat we te maken hebben met een uniek transportmiddel.

Apocalypse Hellfire 6×6-02

Hoewel hij zijn nieuwe aanwinst niet via social media-kanalen heeft aangekondigd, werd hij door sportverslaggever Mark Jones aangetroffen in zijn zeswieler toen hij arriveerde bij de American Airlines Arena. De auto’s van autobouwer Apocalypse, gevestigd in Florida, Fort Lauderdale, zijn exclusief verkrijgbaar in de Verenigde Staten en zij hebben een zestal brutale, omgebouwde SUV’s tussen het aanbod staan.

De Hellfire is een hevig aangepaste versie van de Jeep Gladiator, maar heeft een verlengde laadbak waardoor de totale lengte neerkomt op 14 meter.  Zoals u ziet staat ‘ie ook hoger op de weg en om het project af te ronden monteerde de autobouwers niet alleen een stalen bumper, lier en hoekige spatborden, maar ook een driedelig pantser van Kevlar en een LED-lichtbalk. Allemaal onderdelen om te voldoen aan de filosofie van Apocalypse.

Onder de motorkap is ook het een en ander aangepast. Het origineel is eruit getakeld om plaats te maken voor een Chevrolet LS3-motor. Goed voor 500 pk.

Volgens het Amerikaanse roddelblad zag Dončić de zeswieler voorbijkomen op TikTok, waarna hij contract besloot op te nemen met het bedrijf. Op de offieciele website van Apocalypse is op te merken dat de instapprijs van de Hellfire Super Truck $ 150.000 bedraagt, maar de TMZ meldt de basketballen daar $ 100.000 bovenop voor heeft afgerekend. Wellicht door het toevoegen van extra’s, maar de waarde van de Hellfire hangt voornamelijk af van de door de klant gekozen motor.