2022 was een bewogen jaar met diverse spraakmakende gebeurtenis, maar iets wat blijkbaar nog niet de wereld uit zijn, zijn crashes. Vorig jaar zagen we een hoop sportwagens omgevormd worden tot een homp schroot en dit jaar belooft niet veel anders in petto te hebben.

Blauwe Lamborghini Huracán Performante crasht

Hoewel autorijden in de basis geen raketwetenschap is, zijn ongelukken aan de orde van de dag. En laat een supercar nou net iets moeilijk te besturen zijn dan een doorsnee sedan.

Voor de bestuurder in de onderstaande video blijkt dat een Lamborghini Huracan Performante nét iets te hoog gegrepen is. Geplaatst op de HK (Hong Kong) Cam-pagina op Facebook, toont de video een blauwe Huracan Performante, gefilmd op een dashcam waarvan al gauw duidelijk wordt dat de bestuurder de macht over de krachtige stier niet kan behouden.

Vervolgens, na wat heen en weer geslingerd, klap de auto op de vangrail om daarna een minbus mee te nemen naar de schroothoop. Deze probeert de dollemansrit te corrigeren, maar tevergeefs. De blauwe Lambo kan geen ongeval meer voorkomen en klapt vol op de bus, waardoor beide voertuigen naar links worden geslingerd.

Lambo

In hetzelfde Facebook-bericht zitten een aantal foto’s van de aftermath. Terwijl de Lamborghini Huracán Performante er redelijk goed vanaf gekomen lijkt te zijn, met uitzondering van wat krassen op de wielen, hangt de voorbumper van de bus helemaal los.

De chauffeur in kwestie was duidelijk niet in staat om met de Lamborghini om te gaan.