Zangeres Beyoncé heeft afgelopen weekend een historisch optreden gegeven bij de opening van het uiterst luxe Atlantis The Royal hotel in Dubai. Daar heeft de Amerikaanse naar verluidt een bedrag van zo’n $ 24 miljoen voor gekregen. Maar, dat komt de zangeres op bakken met kritiek te staan.

Beyoncé krijgt $ 24 miljoen met optreden in Dubai

Het uur durende optreden markeerde haar eerste soloshow in vijf jaar. Het optreden bestond een uit een mix met hits uit haar eigen uitgebreide scala. Ook werd het aanwezige publiek getrakteerd op een optreden van haar 11-jarige dochter, Blue Ivy. Ook de mensen buiten het hotel konden een graantje meepikken, zoals te zien was in een video op TikTok.

Het optreden stond dus in het teken van het Atlantis The Royal hotel op het luxueuze Palm Jumeirah in Dubai. Het resort zal op 10 februari haar deuren openen voor publiek, maar de onofficiële opening voor journalisten, influencers en andere bekendheden vond afgelopen weekend al plaats. De lancering van het gloednieuwe luxueuze hotel is bedoeld om te voldoen aan de nog altijd groeiende vraag naar luxevakanties in de Midden-Oosterse stad.

Het hotel beslaat zo’n 63 hectare en huisvest 795 kamers en suites. De kamerprijzen variëren tussen de $ 1.000 en $ 100.000 per nacht. Het resort is enkel bedoeld voor de allerrijksten en zij die dat willen etaleren op social media, zo zijn alle ramen in het hotel zo gemaakt dat ze perfect zijn voor een Instagram-foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Atlantis The Royal (@atlantistheroyal)

Kritiek

Maar, er is stevige kritiek op het optreden. Beyoncé lanceerde afgelopen zomer na jarenlange radiostilte haar album “Renaissance”, welke volledig in het teken stond van inclusie. Zo eerde ze zwarte en queer artiesten uit de jaren ’70. Gek genoeg was er tijdens het optreden geen enkel nummer van het album te horen, wat waarschijnlijk verband houdt met de mensenrechtensituatie aldaar. In de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai ligt, is het zijn van homo bijvoorbeeld nog altijd verboden.

Ook over de hoogte van het bedrag zijn fans niet te spreken. Sommigen noemen Beyoncé hypocriet, omdat zij zo erg strijdt voor vrij- en gelijkheid, maar daarentegen wel een dergelijk bedrag in ontvangst neemt terwijl zoveel mensen het moeilijk hebben.

Beyoncé heeft nog niet gereageerd op de ophef.