De opzienbarende transfer van stervoetballer Cristiano Ronaldo naar het Saoedische Al-Nassr is inmiddels al een poos een formaliteit. Het betekent ook dat de gehele familie Ronaldo zal mee verhuizen vanuit Manchester naar de Saoedische hoofdstad Riyad, zo’n 5000 kilometer verderop. Totdat Ronaldo een nieuw stulpje heeft gevonden, vertoeft hij samen met zijn familie in het uiterst luxe Four Seasons Hotel.

Ronaldo en zijn familie verblijven in het uiterst luxe Four Seasons Hotel

Hoewel Ronaldo zo’n $ 200 miljoen gaat opstrijken in de Saoedische woestijn, heeft de Portugese superster nog geen woning gevonden. Hijzelf, zijn gezin, familieleden, vrienden én beveiligers zijn dan ook ‘genoodzaakt’ om in een hotel te verblijven.

Four Seasons Hotel Riyad

Het gezin van de voetballer verblijft in de Kingdom Suite, het paradepaardje van het desbetreffende hotel. De suite heeft een gigantische oppervlakte van liefst 365 m² en bestrijkt de 48e tot en met de 50e verdieping. De kamer geeft een riant uitzicht over de Saoedische hoofdstad. De kamer zou een leefruimte, kantoor, eetkamer en mediaruimte huisvesten. Een prijsindicatie is niet bekend, de kamer dient namelijk privaat geboekt te worden. Ook zou er speciaal voor Ronaldo’s gezin een privé-kok aanwezig zijn.

Hotel Riyad

Ook kan de Portugees samen met zijn vriendin Georgina Rodríguez heerlijk dineren op de Sky Bridge, de brug bovenaan het hotel waarbij de voetballer op 300 meter hoogte kan genieten van een idyllisch uitzicht.

Cristiano Ronaldo transfereert naar Saoedische ’topclub’

Het kwam voor vele voetbalfans toch uit de lucht vallen na het vertrek door de achterdeur bij Manchester United: een transfer naar het enkel financieel aantrekkelijke Midden-Oosten. Na de toch al moeizame relatie met trainer Erik ten Hag en het controversiële interview met Piers Morgan, kwam er een einde aan het huwelijk tussen de speler en de club.

De inmiddels 37-jarige en altijd bescheiden Ronaldo deed het onverwachte en tekende een miljoenencontract bij Al-Nassr, actief op het hoogste niveau in Saoedi-Arabië. Hij zou zo’n € 70 miljoen per jaar gaan verdienen, waarmee hij in één klap ’s werelds bestbetaalde speler wordt. Al-Nassr is tevens eigendom van de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman, ook eigenaar van Newcastle United.