De huizenprijzen stagneren inmiddels al een tijdje. Onlangs was zelfs de grootste daling sinds 2013 waarneembaar. Huiseigenaren verlagen dan ook steeds vaker de vraagprijzen van hun te koop staande woningen. Zo ook de eigenaren van een villa in Deventer, die hun enorme monumentale stadsvilla liefst € 175.000 in prijs verlaagden.

Monumentale stadsvilla te koop aangeboden op Funda

Midden in het stadspark van de Overijsselse hanzestad Deventer ligt dit in 1920 gebouwde rietgedekte gemeentelijke monument. Het ontwerp van de villa is gebaseerd op de indertijd Engelse landgoedstijl. Het landgoed rust op liefst 1,2 hectare eigen grond en heeft een woonoppervlak van 491 m². De villa heeft maar liefst zeven slaapkamers en twee badkamers met ligbaden. De villa is perfect voor degene die rust en privacy zoeken, maar tegelijkertijd toch dicht bij de stad willen vertoeven.

Stadsvilla Deventer

Aan de voorzijde van de woning vallen gelijk de grote treurwilgen en de vijverpartijen op, die temidden van de stad een serene rust uitstralen. De gehele woning is ingericht in authentieke stijl, en hout en glas-in-lood voeren de boventoon. In bijna iedere kamer is wel een haard met karakteristieke schouw te vinden.

Deventer

Alle woon- en slaapkamers staan in directe verbinding met de tuin, perfect voor de buiten levende bourgondiër. Dat wordt geaccentueerd door dat wat achter de tuin ligt, een privé zwembadje. De villa mag dan niet over een bassin beschikken, zwemmen behoort toch wel tot de opties. Overigens is er in de gigantische achtertuin voldoende ruimte om alsnog een zwembad te realiseren.

Deventerse stadsvilla bijna € 200.000 in prijs verlaagd

Kennelijk is de villa fors in prijs verlaagd. Een bijzondere zet van de huidige eigenaren, gezien de woning pas drie maanden in de verkoop staat. Het landgoed kostte eerst € 2.250.000. Dat is nu met ruim € 175.000 verlaagd naar € 1.950.000. Waarom de prijs zo radicaal is gekelderd is onbekend, maar het houdt vermoedelijk verband met de al ingezette trend. Bekijk de advertentie hier.