Via Domeinen Roerende Zaken (DRZ), onderdeel van van het Ministerie van Financiën, worden in beslag genomen goederen terug in de samenleving gebracht. Meestal gaat het om auto’s, maar ook voor horloges kunt u terecht bij deze overheidsinstantie. In samenwerking met het DRZ wordt door Onlineveilingmeester.nl enkele horloges geveild, waaronder twee Rolex Yacht Masters en twee Audemars Piguet Royal Oak’s.

In beslag genomen horloges onder de hamer

Sinds 1 november 2020 veilt Onlineveilingmeester.nl wettig in beslag genomen goederen online in opdracht van DRZ. “Elke veiling heeft een sluitingstijd. Dit is de tijd waarop de eerste kavel gepland staat om te sluiten. Hierna sluiten, afhankelijk van het sluitingsinterval, de andere kavels.”

Doordat de kavels niet worden geleverd in een doos, exclusief certificering, heeft u de kans om voordelig een felbegeerd uurwerk op de de kop te tikken. Tweedehands Rolexen, en vergelijkbare, illustere merken, vallen namelijk flink in smaak. Zo heeft Rolex bijvoorbeeld zelf een Certified Pre-Owned- programma aangekondigd. Hiermee biedt het non-profit bedrijf uit Zwitserland de mogelijkheid aan om echte tweedehands Rolex-horloges te kopen, met garantie van het merk.

Rolex Yacht-Master

Enfin, door naar de aanstaande veiling, want deze eindigt op 26 januari al. U heeft dus minder dan 24 uur om te mengen in de biedoorlog, die naarmate de eindtijd nadert, aanzienlijk zal accelereren. De gunning van de kavels vindt plaats binnen twee werkdagen na de sluiting van de veiling. Laten we beginnen met een tweedehands, gouden exemplaar van de Rolex Yacht-Master. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op € € 9.431.

Iets minder te besteden, maar toch op zoek naar een Rolex? Dan raden we aan om uw focus te verleggen naar hetzelfde model, maar dan eentje die bestaat uit een combinatie van staal met platina en de wijzer draaien rondjes over een donkerblauwe wijzerplaat. Het hoogste bod daarop is momenteel € 8.151.

Rolex-01

Foto: Horlogemeester.nl

Audemars Piguet Royal Oak

Tot slot komen we aan bij wellicht het meest kostbare uurwerk van de in totaal acht horloges die geveild zullen worden. We hebben het over een Audemars Piguet Royal Oak vervaardigd met 18-karaats geelgoud en voorzien van een witte wijzerplaat. Deze wordt geleverd met een leder band met gouden vouwsluiting, maar bevat, net als de anderen, geen doos en geen certificaat. Het hoogste bod? € 10.431.

Zie hier alle aangeboden kavels en wees er vlug bij!