De 77-jarige wereldberoemde actrice Helen Mirren heeft haar imponerende landgoed in Los Angeles te koop gezet. Zij kocht het 100 jaar oude landhuis in de jaren ’80 samen met haar man, regisseur Taylor Hackford. Maar, nu 40 jaar later is Mirren klaar om afscheid te nemen van datzelfde legendarische landgoed, wat al decennia lang de thuisbasis is voor verscheidene Hollywood-sterren.

Helen Mirren zet imposant landgoed in de etalage

Het perceel betrekt een grootte van zo’n 11.000 m². Het ligt vlakbij Runyon Canyon Park, een groot park van 160 hectare in Los Angeles. Op dat perceel vinden een hoofdgebouw met vijf slaapkamers en drie slaapkamers en een separaat gastenverblijf met drie slaapkamers. Op het terrein vinden we ook grote tuinen, een luxueus zwembad en een garage die plaats biedt aan liefst vijf auto’s.

Sinds de bouw in 1911 heeft de woning slechts vier eigenaren gehad, die allemaal banden hebben met het witte doek. Naar verluidt zijn dat de in 1929 overleden zanger Dustin Farnum, schrijver/producer Mark Hellinger en de eerste vrouwelijke uitvoerend producent Gail Patrick.

Helen Mirren

De woning wordt bereikt middels een lange kronkelige oprijlaan, nog voor de twee toegangspoorten. Om het pand vinden we een prachtig landschap, reusachtige bomen en de typerende Hollywood-verfraaiing. “Dit pand ademt Old Hollywood uit en het feit dat het slechts vier eigenaren heeft gehad sinds het werd gebouwd en dat het allemaal invloedrijke Hollywood-figuren zijn, versterkt dat”, aldus de makelaar.

De Britse Mirren is in Nederland vooral bekend van haar hoofdrol als Superintendent Jane Tennison in de detectiveserie Prime Suspect. Door deze serie won ze in de periode 1992-1994 driemaal achter elkaar de BAFTA-award, de prijs voor beste actrice.

Voldoende plek om te dineren en te recupereren

Naast alle basisvoorzieningen beschikt het imponerende landgoed ook over bijvoorbeeld een uitgestrekte bibliotheek met houten panelen, en een bar, plus een eetzaal voor zeker 10 gegadigden. Zowel binnen als buiten kan heerlijk gedineerd of gerecupereerd worden met het zwembad en voldoende zitjes in de zon.

Helen Mirren

Elders in de woning vinden we de woonkamer met stijlvolle houten lambrisering en openslaande deuren richting de buitenlucht, waar de nieuwe bewoner een prachtig uitzicht over de stad heeft. “We hebben ons altijd heel gelukkig gevoeld met de stamboom van dit huis en het feit dat alle mensen die er woonden allemaal werkende kunstenaars in Hollywood waren”, zo vertelden Mirren en Hackford over de woning. Het landgoed moet zo’n $ 17 miljoen opleveren.

Helen Mirren