Door de jaren heen hebben we enkele uitstapjes gedaan met Pure Luxe, maar de housetours is iets wat we altijd zullen blijven doen. Echter kunnen we wekelijks slechts een beperkte hoeveelheid huizen aanschouwen, maar daar hebben we iets op verzonnen. Samen met topmakelaar Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate zijn we een nieuwe video-reeks begonnen.

FUNDAFUN

Inderdaad, FUNDAFUN. Onze founder Floris Wyers gaat samen met De Ruiter Nederlandse huizen afsporen. Iedere prijsklasse passeert de revue, waardoor er voor ieder wat wils langskomt. De duurste, goedkoopste, lelijkste en vieste huizen aangeboden in ons lage land, alles komt aan bod.

Nadat de huizenprijzen alsmaar bleven stijgen, lijkt het plafond bereikt te zijn. Sterker nog: de grootste daling van huizenprijzen sinds 2013 is waarneembaar volgens Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een mooi moment om eens te kijken wat er allemaal in de etalage staat op woningverkoop-site Funda.

Enfin, u kunt het zien als een soort format waarin we huizen gaan beoordelen, want het mogen inmiddels duidelijk zijn dat Funda afgeladen is met parels op woongebied.

Om het spits af te bijten beginnen we met het goedkoopste huis. Voor ‘slecht’ € 85.000 ontvangt u namelijk de sleutels van een ‘volwaardig eengezinshuis’ in het Friese Ferwerd.  Dat is wisselgeld in vergelijking met het duurste huis op Funda, een indrukwekkende landhuis in Bosch en Duin (waar we eerder een huistour deden met De Ruiter) met een vraagprijs van € 18 miljoen, ruim 200x meer dan de Friese kluswoning.

Echter beperken we ons niet per se tot de Nederlandse vastgoedmarkt, want Christie’s is uiteraard ook op internationaal niveau een begrip. Zie de video hieronder.