Nog een aantal nachtjes slapen totdat de Samsung Galaxy S23 officieel gepresenteerd zal gaan worden. Allerlei geruchten worden lukraak het internet ingeslingerd, maar het lijkt ons een goed moment om op een rijtje te zetten wat we allemaal kunnen verwachten van Samsungs nieuwste installatie.

De nieuwe Galaxy S23

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft inmiddels officieel bevestigd dat de presentatie van de Samsung Galaxy S23 op 1 februari zal plaatsvinden. Vanwege de coronapandemie vonden de vorige twee prestaties van de nieuwe Galaxy S-toestellen noodgedwongen online plaats, maar dit jaar kan men afreizen naar San Francisco om het fysieke evenement bij te wonen.

Gewoontegetrouw zullen ze komen aanzetten met verschillende smartphones, waarbij de Galaxy S23 Ultra geldt als het vlaggenschip. Aan het design hoeven we niet al te veel woorden vuil te maken, want deze lijkt praktisch identiek te blijven aan z’n voorgangers, maar dat betekent dat we meer ruimte overhebben om het over de verbeterde features te hebben.

De gewone S23 heeft een schermformaat van 6,1 inch, de Galaxy S23 Plus beschikt over een display van 6,6 inch en de grootste, de Galaxy S23 Ultra, die een iets ander design heeft, bevat een display van 6,8 inch. De laatstgenoemde is daarnaast ook voorzien van een een ingebouwde S Pen heeft, waar (aan)tekeningen mee gemaakt kunnen worden. De Ultra krijgt bovendien de meeste camera’s en hoogstwaarschijnlijk 256 GB aan opslagruimte, maar volgens ingewijde bronnen is het mogelijk om tegen aanbetaling zelfs 1 TB aan geheugen te realiseren.

Kleuraanbod van de S23-lijn

Iedere succesvolle zakenman vindt esthetiek ook belangrijk, want als u een nieuw toestel aanschaft, moet het wel bij u passen. Daarom heeft Samsung een variëteit aan kleuren in petto voor het opkomende de Galaxy S23-lijn. We lezen: Cotton Flower (crème), Misty Lilac (roze), Botanic Green en Phantom Black, zoals ook te zien op de onderstaande foto. Dat is minder keuze dan bij de Galaxy S22.

Samsung Ultra

Foto: Samsung Galaxy S23 Ultra

Welke kleur u ook kiest, het wordt u uiterst eenvoudig gemaakt om het toestel te ontgrendelen dankzij de ultrasonische vingerafdrukscanner achter het scherm.

Prijs van het nieuw paradepaardje

En last but not least: de verschillende prijzen. Hoewel Samsung uiteraard nog niets verklapt vóór de officiële presentatie, wordt er flink op los gespeculeerd. Eén ding is zeker: het wordt er allemaal niet goedkoper op. Niet alleen omdat nieuwe, verbeterde versies altijd al prijziger zijn, maar ook door geopolitieke ontwikkelingen. Oorlog, inflatie en de naweeën van corona worden allemaal doorberekend aan de klant.

De Samsung Galaxy S22 kostte destijds € 849, maar de opvolger zal iets duurder zijn. Als we de geruchten moeten geloven tussen de € 1.000 en € 1.200. De Pure Luxe-lezer neemt daar uiteraard geen genoegen mee, dus verleggen we de focus op het Ultra-model. Voor de Ultra was u indertijd minimaal € 1.249 kwijt, maar de nieuwe S23-editie zal naar schatting richting de € 1.500 gaan.