Veilinghuis van Sotheby’s veilde onlangs een door princes Diana gedragen ketting bezaaid met juwelen. Uiteindelijk werd de hamer geslagen bij een bod van £ 164.000, omgerekend € 183.000. Hoewel discretie normaliter hoog in het vaandel staat, heeft het veilinghuis inmiddels wereldkundig gemaakt dat de hoogste bieder niemand minder dan een vertegenwoordiger van Kim Kardashian was.

Kim Kardashian koopt bijzondere ketting uit de erfenis van prinses Diana

Hoewel Diana bijna een kwart eeuw geleden overleed, blijft men haar adoreren. Er zijn diverse documentaires geschoten omtrent haar tragische ongeluk in Parijs en ondertussen blijken spullen uit haar erfenis erg gewild, waaronder dus ook de eerder genoemde ketting. Volgens het veilinghuis werd het kruis alleen door prinses Diana gedragen. Na haar dood in 1997 is het sieraad niet meer in het openbaar gezien, totdat het plots opdook bij een veiling.

De ketting wordt het ‘Attallah-kruis’ genoemd en is gemaakt door juwelenhuis Garrard, een populaire merk onder royals. Het sieraad is gemaakt met goud, zilver, amethist en diamanten gold naar verluidt als één van de favoriete sieraden van de verongelukte prinses.

Diana

“Tijdens de late jaren ’80 werd Diana, prinses van Wales, bekend om haar gedurfdere mode-keuzes die weerspiegelden hoe ze was begonnen autonomie in haar leven te nemen. Het was tijdens deze periode, in 1987, dat Garrard haar dit aparte en opvallende kruis van amethist en diamant uit het begin van de 20e eeuw leende om te combineren met een prachtige paars en zwart fluwelen jurk in barokstijl”, schrijft Sotheby’s bij de kavel.

Waardeschatting van veilingexperts zat er behoorlijk naast

Veilingexperts hadden verwacht dat het juweel ongeveer £ 80.000 pond, omgerekend € 91.000 zou opleveren, maar uiteindelijk leverde het bijna het dubbele op. Naarmate het einde van de veiling in zicht raakte bleven vier belangstellenden tegen elkaar opbieden. Het hoogste bod was £ 164.000 en die werd ingediend door de Amerikaanse realityster Kim K.

“Dit is een gedurfd sieraad door zijn grootte, kleur en stijl, dat een levendig statement kan maken – of het nu gaat om geloof of mode, of beide,” aldus Kristian Spofforth, hoofd sieraden bij Sotheby’s London, in een persbericht.  “We zijn verheugd dat dit stuk een nieuw leven is ingeblazen in de handen van een andere wereldwijd bekende naam.”

Het komt niet zomaar uit de lucht vallen dat Kardashian het sieraad kocht. Met een geschat vermogen van $ 1,8 miljard heeft ze meer dan voldoende te bestenden en ze doet wel vaker mee aan dit soort veilingen.