Het is geen geheim dat Lamborghini naast het verharde wegdek ook voertuigen wil creëren voor off road doeleinden. Dat baseren we op de introductie van de Huracán Sterrato, een sportwagen die in staat moet zijn om “elk terrein te bereiken”. Maar daar is de koek nog niet mee op, want in navolging van de auto heeft de Italiaanse autobouwer ook beelden gedeeld van een off-road fiets.

Exploro RaceMax x Huracán Sterrato

Een off-road Lamborghini-fiets (in samenwerking met de Italiaanse fietsfabrikant 3T Cycling) klinkt in eerst instantie wat ongebruikelijk, maar het ligt dichterbij de merkidentiteit dan u zou denken. De oprichter, Ferruccio Lamborghini, begon het gelijknamige bedrijf namelijk met het verkopen van tractors, voordat ze begonnen met de productie van exclusieve en snelle wagens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Ze weten dus wel raad met voertuigen voor buiten de gebaande paden. Hoewel conceptbeelden in 2019 al gedeeld werden, werd in november van 2022 pas een officieële trailer gedeeld, waar we zien hoe de krachtige off-road Huracán zich een weg baant over grind en zand laat verstuiven. Volgens Lamborghini, onderdeel van de Audi Group, brengt het model een revolutie teweeg en moet ‘ie in staat zijn om “elk terrein te bereiken”.

De off roader is verhoogd ten opzichte van andere Lamborghini modellen, bevat vierwielaandrijving en heeft een algeheel ruigere uitstraling. Vooral door de toevoeging van kunststof opzetstukken op de wielkasten en de bumper, dakdragers en extra felle ledlampen. Onder de motorkap ligt de 610 pk en 560 Nm sterke versie van de 5,2-liter V10-motor die we kennen van de Huracán Evo.

Stijle bergtoppen beklimmen met een Lamborghini lijkt ons niet de beste optie, maar gelukkig hebben ze daar ook iets voor bedacht. U levert vier wielen in voor twee, maar bespaard flink in de kosten. Want war de Huracán Sterrato waarschijnlijk een vanafprijs van $ 200.000 bevat, kunt u de off-road fiets al voor zo’n € 15.000 op de kop tikken. Ofwel een twintigste van de prijs.

Ultralichte fiets van Lamborghini met robuuste banden

Vrij prijzig voor een fiets, maar ja, wat verwacht u? Het is en blijft Lamborghini. Los van de naam, wordt het prijskaartje ook verantwoord door de materialen. Zo bestaat de fiets haast volledig uit koolstofvezel en RTM-hars om de robuustheid en stijfheid te vergroten, maar het gewicht laag te houden.

Het heeft een kleurstelling als de vierwieler, matte Verde Gea, en is verkrijgbaar in vier maten. Het frame rust op twee 700c Pirelli Cinturato Gravel M-banden waarmee volgens het merk alle omstandigheden overwonnen kunnen worden.

Zoals we al schreven moet u € 15.000 neerleggen om deze fiets bij u thuis af te laten leveren. Configureer uw Lamborghini tweewieler hier.