Wie een avondje bankhangen inspiratieloos aan het zappen is, heeft wellicht weleens gekozen om Storage Wars te kijken, aangezien het lijkt alsof dat 24/7 wordt uitgezonden. Het concept is eenvoudig. Deelnemers aan de Amerikaanse tv-show verzamelen zich bij de verkoop van opslagruimtes die door hun huurders zijn achtergelaten en moeten binnen luttele minuten beslissen of de inhoud geld waard is of niet.

Man vindt $ 7,5 miljoen in container van $ 500

Nou, als presentator van het programma heeft Dan Dotson verstand van zaken en heeft hij nogal wat gebeurtenissen van dichtbij meegemaakt. Zo vertelde hij op YouTube een verhaal over een koppel die zo’n opslagruimte in de vorm van een container aan voor iets meer dan $ 500. Dat bleek een uitstekende zet te zijn geweest, want tijdens het inspecteren van hun nieuw verweven eigendom, troffen ze maar liefst $ 7,5 miljoen aan contanten aan in een kluis.

Ongetwijfeld droomden ze van financiële afhankelijk en een vervroegd pensioen, maar die droom viel in duigen toen een advocaat bij hun thuis op de stoep stond, gestuurd door de originele eigenaren. Hij kwam het geld ophalen, maar bood het koppel $ 600.000 aan voor de moeite. Ze weigerden, waardoor het bedrag werd opgeschroefd tot $ 1,2 miljoen. Daar gingen ze wel op in, waardoor ze zowel miljonair waren, maar wel $ 6,2 miljoen moesten afgeven.

Mogelijk witgewassen geld uit het criminele circuit

Een collega van Dotson gaf de eerlijke vinders gelijk, want zowel contact geld kan haast geen zuivere koffie zijn. Hij zou er niet raar van opkijken als het witgewassen geld zou zijn uit het criminele circuit, zoals van een kartel. Schokkend genoeg werd de opslagruimte geveild omdat de eigenaren de huur van de unit niet hadden betaald, terwijl er dus wel miljoenen in lagen.

In een video waarin de gebeurtenis wordt beschreven, sprak de vrouw van Dan, Laura Dotson over de mogelijke problemen bij het vinden van een kluis gevuld met miljoenen dollars. “Ik heb niet het gevoel dat het schoon geld zou zijn,” zei ze.