Ongeveer drie maanden lang staat dit monumentale pand uit 1873 in Arnhem al in de verkoop. Het pand, ‘Villa Reale’ genoemd, zou volgens kenners het mooiste pand van Arnhem zijn. We durven met zekerheid te zeggen dat de huidige eigenaar of eigenaren actief zijn in de kunst. Of in ieder geval schilderen als hobby. In de hal hangt namelijk een levensgroot schilderij van Koningin Máxima. En dat is beslist niet de enige

Gelegen aan de Rijn

Het hele interieur bestaat verder uit allerlei tierlantijntjes, opvallend meubilair en kunstzinnige objecten. Wie door de foto’s op Funda bladert valt hoogstwaarschijnlijk van de ene in de andere verbazing. Niet alleen de schilderijen onderscheiden het pand van andere huizen, ook de manier waarop de ruimtes zijn ingericht zijn zacht gezegd opmerkelijk.

Vanwege het ‘royale vloeroppervlak’ van 852 m² leent deze locatie zich uitstekend voor combinatie van wonen en werken, maar volgens de makelaar is ook dubbele bewoning logisch. “Deze zeer exclusieve, Rijksmonumentale neoclassistische villa staat op een absolute toplocatie aan de oever van de Rijn, met fantastische tuinen en adembenemend uitzicht”, schrijft de makelaar.

In de living van de stadsvilla zien we een jukebox, een ligstoel, een opvallende open haard, een vleugel en een gouden boeddha-beeld. Dit extravagante thema zien we vervolgens overal terug. De muren van één van de zes slaapkamers zijn bedekt met schilderijen, terwijl ook het uitzicht hier schilderachtig is. Voornamelijk aangezien deze kamer openslaande deuren heeft naar een ruim balkon (lees: terras) vanwaar de volgende bewoner niet alleen uitkijkt op de naastgelegen rivier de Rijn, maar ook de fraaie tuin beneden en het zwembad.

stadsvilla mancave

Daaropvolgend treffen we in één van de badkamers een ligbad aan welke voorzien is van de cliché lijfspreuk ‘carpe diem’ – in gouden letters. Als we dan weer de trap afgaan komen we uit bij een drietal ruimtes onder de woonkamer, op het hetzelfde niveau als de tuin. Het betreft een fitnessruimte, een ruimte om te koken én een soort mancave met liters aan drank in op temperatuur gehouden flessen.

Vraagprijs van de Arnhemse stadsvilla

De zolder is gigantisch en ziet eruit als een tweede woonkamer. Zijne het niet dat er ook twee twee-persoonsbedden staan. “Over panden als dit moet je eigenlijk niet praten, die moet je ervaren.  Om het perceel van 2.930 m² te verweven moet u bereid zijn om € 6.000.000 over de balk te gooien. Maak hier een afspraak voor een bezichtiging van de stadsvilla.