Formule 1-coureurs hebben natuurlijk het privilege om voor hun werk in de meest snelle en kostbare bolides te rijden. Menig coureur trekt die lijn maar al te graag door naar zijn privé-leven, zo ook de inmiddels gepensioneerde Sebastian Vettel. De ooit zo fervente autoverzamelaar deed in 2021 al een groot deel van zijn imposante collectie van de hand, en doet daar nu nog een schepje bovenop.

Sebastian Vettel zet bijzondere bolide te koop

De inmiddels 35-jarige Vettel geldt als absoluut fenomeen binnen de mondiale autosport. Aan het eind van 2022 zwaaide hij af en ging hij met pensioen. Het hoogtepunt van zijn carrière zijn zijn vier achtereenvolgende wereldtitels bij het team van Red Bull Racing, waar Max Verstappen tegenwoordig ook actief is. Daarna volgden ook nog wat minder succesvolle periodes bij Scuderia Ferrari en Aston Martin.

In 2021 deed Vettel al liefst acht bolides van de hand, waaronder een scala Ferrari’s, zoals de LaFerrari, Enzo, F50 en F12tdf, die hem naar verluidt zo’n $ 10 miljoen hebben opgeleverd. Dit keer zet de geroutineerde Duitser een 10 jaar oude Nissan GT-R Black Edition te koop. Volgens de verkopende partij heeft Vettel ‘nog nooit’ met het voertuig gereden. Overigens niet gek met eerder benoemde in het wagenpark.

Nissan GT-R

Zowel visueel als technisch in nieuwstaat

De advertentie vertelt ons dat de wagen in 2012 aan de coureur werd geleverd, maar dat hij al 10 jaar in zijn privécollectie bivakkeert. De Nissan heeft dan ook slechts 150 kilometer gelopen. “Zowel visueel als technisch een absoluut nieuw voertuig, wat een unieke kans biedt voor verzamelaars, vooral vanwege de geschiedenis van de houder”, aldus de verkoper.

Omdat het hier een Black Edition betreft, beschikt hij over stoere Recaro-sportstoelen met opvallende rode/zwarte accenten, de kleur waar het gehele interieur overigens in gedompeld is.

Interieur Nissan GT-R

De Nissan GT-R is in de standaard versie, zoals die van Vettel, al ongelooflijk snel. Onder de motorkap ligt een 3,8 liter V6-benzinemotor, welke 550 pk en een maximaal koppel van 632 Nm levert. De topsnelheid ligt op een indrukwekkende 314 kilometer per uur, met een 0/100 acceleratie van 2,8 seconden.

Vettel verlangt een bedrag van zo’n € 250.000 voor de GT-R. Bekijk hier de advertentie.