Great Tangley Manor, een historisch landhuis in Surrey, wordt aangenomen het oudste continu bewoonde huis in het Verenigd Koninkrijk te zijn. Bij vastgoedkantoor Strutt & Parker kunnen belangstellenden een bod uitbrengen op het huis dat uit 1016 dateert en garant staat voor een legendarische geschiedenis.

Het landhuis werd gebouwd in 1016

De monumentale woning staat op een eigen lap grond van meer dan 4 hectare en wordt verder omschreven als “de meest indrukwekkende van Surrey’s gematigde verzameling vakwerkhuizen.”  Op het terrein van het landgoed bevinden zich ook een ommuurde tuin, een tennisbaan, een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog, een uitgestrekte weide met een meer en een helikopterhanger.

Wat meteen opvalt is de gracht die de woning aan iedere zijde omringt. De residentie beslaat meer dan 105 vierkante meter en is opgedeeld in twee vleugels: Great Tangley Manor en Great Tangley Manor West. Vandaar ook dat de huidige eigenaren het volledige pand in twee fasen kochten.

Landhuis

Onder het historische dak liggen 10 slaapkamers, zes badkamers, zeven woonkamers en een binnenzwembad. “Huizen zoals Great Tangley Manor komen niet vaak op de markt en de lancering van de verkoop is gewoon weer een moment in de lange geschiedenis van dit gebouw”, zegt Oliver Custance Baker, hoofd van Strutt & Parker ’s Country Department.

Ontmoetingsplek voor royals en historische figuren

Sinds de afloop van de Tweede Wereldoorlog is het object in bezit van vier verschillende families. De huidige bewoners hebben een aantal upgrades laten verrichten aan het oude landhuis, zoals glazen wanden, airconditioning en drie oplaadpunten voor elektrische auto’s, zonder afbreuk te doen aan de “architectonische integriteit en ongelooflijke geschiedenis.”

Landhuis

Great Tangley Manor is in de lange geschiedenis meermaals bezocht door een reeks royals en historische figuren, maar kan binnenkort van u zijn. U kan ervoor zorgen dat de status als het oudste continu bewoonde huis hoog geworden kan houden. Wel wordt u geacht £ 11 miljoen, omgerekend iets minder dan € 12.490.000, neer te tellen.

Great Tangley Manor-06