Op Airbnb kunt u allerlei opmerkelijke plekken vinden om te overnachten. Zo ook in Peru. Het is namelijk mogelijk om een avond te boeken in een transparante luxe capsule die aan de top van een berg op een hoogte van meer dan 365 meter in de de Peruaanse Andes, nabij de Incahoofdstad Cuzco.

Buitengewone accommodatie in de Peruaanse Andes,

In totaal zijn er drie zogenoemde ‘skylodges’ met een maximum capaciteit voor 12 personen per nacht. Om de plaats van bestemming te bereiken, moet u wel wat moeite doen.

Airbnb Peru capsule-01

Onder begeleiding van tweetalige gidsen moet u de stijle rotswand beklimmen door middel van ijzeren kabels en ladders. Of wandel over een uitdagend pad dat gebruikmaakt van een netwerk van kabelbanen. Het kan langer dan een uur kosten om over de klif te navigeren. Hoe dan ook, het is niet voor bestemd voor mensen die zichzelf niet identificeren als adrenalinejunkie. Moge dat duidelijk zijn.

Op het moment dat de zon begint te zakken, begint de stress van de buitenwereld te vervagen en voelt u waarschijnlijk een serene rust over u heen vallen. Mede mogelijk gemaakt door het weelderige uitzicht die de Peruaanse Ande te bieden heeft. Als u gelukt heeft en op een heldere avond naar boven kijkt, zijn er een grote hoeveelheid sterren om u aan te vergapen.

Airbnb Peru capsule-02

“Gelegen in de Heilige Vallei van Cuzco, Peru, de exclusieve Skylodge Adventure Suites biedt u de kans om te slapen in een volledig transparante opknoping slaapkamer, die u toelaat om het indrukwekkende uitzicht op deze magische en mystieke vallei te waarderen”, schrijft de adverteerder op Airbnb.

@adventureswithraychelle An Airbnb 1200 ft in the air! This Airbnb is called SkyLodge Adventures and is located right outside Cusco, Peru. The climb was so much fun, but then again I am an adventure junkie lol. This was definitely a bucket list experience and I would 100% do it again. Unique Airbnbs, skylodge Peru, unique stays #uniqueairbnb #uniqueexperiences #uniquestays #travelperu #traveltiktok #uniquehotels #travelperu #airbnbperu ♬ original sound – Raychelle

Prijzen

Gasten kunnen gebruik maken van verschillende pakketten en reserveringen zijn inclusief ontbijt, een gastronomisch diner met wijn en vervoer vanuit Cuzco. Prijzen variëren per seizoen, maar als we de Airbnb moeten geloven is de prijs gemiddeld $ 450 per persoon per nacht. U kunt echter langer blijven, aangezien de verhuurder open staat voor langetermijnverblijven van meer dan 28 dagen.

De accommodatie schijnt iedere cent waarde te zijn, want op de verhuurwebsite gaf 100% van de meest recente gasten een vijf-sterrenbeoordeling.