Ondanks dat T-Pain een tijdje van de radar is geweest, behoort de Amerikaanse rapper nog altijd tot één van de grootste namen in deze tak in de muziekindustrie. Zijn muzikale repertoire en diverse optredens leverde hem een fortuin op, maar daar is ondertussen niet bijster veel van overgebleven.

T-Pain zijn reeks aan roekeloze aankopen

Dat vertelt de Amerikaan in een podcast tegen Jackass-lid Steve-O, waar hij behoorlijk sympathiek overkomt. T-Pain, pseudoniem van Faheem Rasheed Najm, verkocht wereldwijd meer dan 16 miljoen albums en 50 miljoen nummers verkocht sinds 2000 en wekte namen met namen als Kanye ‘Ye’ West, Chris Brown, Pitbull, Mariah Carey, Akon en Lil Wayne, maar dat kon een faillissement niet voorkomen.

“Iedereen tegen wie ik opkeek kijken zei altijd dat als je eenmaal begint met rappen, het gewoon goed geld is, de hele tijd”, zegt hij. “Er zal jou nooit iets ergs overkomen – het zijn altijd maar meisjes en zwembaden!” Zoals u al kan raden bleek dit slechts slecht advies en false claims, maar bankroet gaan heeft T-Pain helemaal aan zichzelf te danken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door T-Pain (@tpain)

Zo vertelt de Grammy-winnaar dat op het hoogtepunt van zijn carrière niet gekeken werd naar prijskaartjes en dat hij bijvoorbeeld een gloednieuwe Bugatti kocht voor $ 2,1 miljoen om ‘m vervolgens niet veel later te verpatsen voor slechts een fractie van de aanschafwaarde, zo’n $ 800.000. Datzelfde herhaalde bij andere kostenposten, zoals huizen.

Uitstel van executie

In het gesprek beweert T-Pain dat hij nooit de moeite heeft genomen om zijn banksaldo te controleren, ervan uitgaande dat het geld in dezelfde sneltreinvaart als altijd zou binnen blijven stromen.

Op het gegeven moment raakte hij blut, maar iedereen in zijn omgeving, waaronder personen die zijn geld beheerden, besloten hem niet in te lichten, want dat zou het feest voor iedereen voorbij zijn. Uiteindelijk bleek dit uitstel van executie, want in 2019 was het inderdaad voorbij. Een ander onderdeel van zijn financiële ondergang had naar eigen zeggen te maken met een vier jaar durende depressie.

Een flinke tegenslag, maar hij bleef optimistisch. Hij geeft aan veel geleerd te hebben van de situatie en er een veel groter verantwoordelijkheidsgevoel aan over gehouden te hebben. Sindsdien is hij bezig met een comeback en dat loopt gesmeerd. Volgens Finurah is zijn vermogen opgeklommen richting de $ 10 miljoen.