Richard Mille staat over het algemeen bekend om de extravagantie die haar uurwerken uitstralen. Significant gebruik van kleur en veelvuldige leren banden zijn aan de orde van de dag. De Zwitserse horlogefabrikant mag nog een exemplaar aan haar scala toevoegen met de lancering van de nieuwe RM 66 Flying Tourbillion.

Richard Mille lanceert nieuwe RM 66 Flying Tourbillion

Wat gelijk in het oog springt bij het horloge van 42 millimeter zijn de duivelhoorns in het middenin van de skeletachtige wijzerplaat. Ook de gebarende hand, die de genres hardrock en rock ‘n’ roll vertegenwoordigt valt direct op. De hand is gesmeed uit gepolijst 5N rood goud.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Richard Mille (@richardmille)

Een team onder leiding van de Geneefse graveur Olivier Vaucher werkte elk detail met de hand en alle nodige precisie af. Het beruchte icoon is gehuisvest in een gebogen tonneau-vormige kast van klasse 5 titanium. Het minder zware metaal is zwart gekleurd. De bezel en achterkant zijn gemaakt van een exclusieve mengelmoes van koolstof en bladgoud.

Geïnspireerd door rock ‘n’ roll

De hoorns en het robuuste uiterlijk zijn niet de enige hint naar waar de makers hun inspiratie vandaan hebben. Als u goed kijkt, kunt u zien dat de indexmarkeringen op de wijzerplaat veel weg hebben van gitaarplectrums. Daarnaast heeft de titanium basisplaat opvallende palmgouden details en is de ‘goth’-kroon bekroond met een schedel. Het horloge kan overigens prima naar een dergelijk concert worden gedragen, volgens Richard Mille is het daar prima tegen bestand.

De kast is uitgebreid getest om weerstand tegen vallen en krassen te garanderen. Wat betreft het RM 66-kaliber bevindt de roterende loop zich op 6 uur, waar de vliegende tourbillion zich op 12 uur bevindt, wat een primeur is voor de Zwitserse horlogefabrikant. Het geskeletteerde uurwerk biedt daarnaast een hoog gangreserve van 72 uur, terwijl de kast een waterdichtheid van zeker 50 meter garandeert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Richard Mille (@richardmille)

Naar verluidt vergde het onderzoek en de ontwikkeling zo’n 1.500 uur, waar het fabriceer-proces nog niet bij is opgeteld. “Tussen de ontwikkeling en afronding hebben we meer dan 200 uur aan dit stuk besteed, naast de 12 uur die nodig is om een ​​enkele kroon te bewerken en af ​​te werken. Het polijsten van titanium is veel moeilijker dan het polijsten van goud of staal”, zo zei Julien Boillat, technisch directeur van Richard Mille.

De RM 66 Flying Tourbillon is beperkt tot slechts 50 stuks en is exclusief verkrijgbaar bij Richard Mille-boetieks voor $ 1,1 miljoen.