De geruchten rondom een eventuele transfer van Hakim Ziyech doen volop de ronde. De talentvolle Marokkaanse international zit al een tijdje op een dood spoor bij zijn club Chelsea, en geniet concrete interesse van onder andere AS Roma, FC Barcelona en Ajax. Ziyech wakkert de geruchten zelf maar eens aan: zijn Rolls-Royce Cullinan Mansory is gespot in de Nederlandse hoofdstad.

Rolls-Royce Cullinan Mansory van Hakim Ziyech gespot in Amsterdam

Ziyech rijdt al sinds augustus 2020 in de Cullinan, die op Nederlands kenteken staat. De Marokkaan voetbalt sinds juli dat jaar voor Chelsea. Destijds haalde Ziyech de bolide op bij VDM Cars. De luxe SUV beschikt over een 6,75 liter V12-benzinemotor die liefst 600 pk levert. Hiermee behaalt hij binnen 4,9 seconden de 100 kilometer per uur, waarna het accelereren begrensd eindigt bij 250 km/h.

Nieuw kost een Cullinan zo’n € 561.000. Volgens Ziyech niet exclusief genoeg, en dus is de Cullinan voorzien van een Mansory-kit. Wat opvalt is het chromen dakdeel, welke de meest significante verandering is.

Rolls-Royce Cullinan Mansory

De Cullinan werd eerdaags gespot in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid. Dat Ziyech zich momenteel in Amsterdam bevindt betekent overigens niet direct dat hij binnenkort in een Ajax-shirt te zien zal zijn. Ziyech heeft nog altijd meerdere huizen in Amsterdam en ook zijn familie en vrienden wonen aldaar.

Ziyech speelde eerder al een periode voor Ajax, van 2016 tot 2020. Hij groeide uit tot smaakmaker en publiekslieveling en wist in 2017 met de Amsterdammers de finale van de Europa League te halen, die ze verloren ten koste van Manchester United. Twee jaar later was Ziyech onderdeel van de gouden generatie, die door puur talent en attractief voetbal grote clubs als Real Madrid en Juventus versloeg, en het zo wist te schoppen tot de halve finale van de Champions League.

Ook wist hij de landstitel en de KNVB Beker te winnen. Of de Marokkaan terugkeert voor een tweede termijn valt nog maar te bezien. De Amsterdammers zouden hem goed kunnen gebruiken. De laatste vijf Eredivisiewedstrijden werden namelijk niet gewonnen.

Rolls-Royce Cullinan Mansory