Net als van Bugatti en een aantal andere automerken in het luxe topsegment heeft ook het prestigieuze Rolls-Royce een recordaantal auto’s verkocht in 2022. Waar de exclusiviteit bij het Franse merk goed in de cijfers te zien was, is dat bij Rolls-Royce iets minder het geval. Rolls-Royce verkocht in 2022 namelijk zo’n 6.021 auto’s, een stijging van 8% ten opzichte van 2021.

Nieuw record voor Rolls-Royce

Vrij absurd, als u zich bedenkt dat 2021 óók een recordjaar was voor het Britse luxemerk. Des te bijzonderder is dit nieuwe record dus, gezien de prijzen van een Rolls-Royce door de inflatie flink zijn gestegen. Een Rolls-Royce kost momenteel gemiddeld € 527.787.

De grootste markt voor Rolls-Royce is nog altijd de Verenigde Staten. Daar zijn 35% van de voertuigen naartoe verkast. Op de tweede plaats vinden we China, echter werden daar door de nog altijd strenge Corona-maatregelen minder auto’s verkocht ten opzichte van bijvoorbeeld 2021. Een andere markt waar de Rolls altijd populair was, was de Russische markt, waar vaak zo’n 250 tot 300 modellen werden geleverd. Maar ook deze markt ligt vrijwel stil vanwege de oorlog in Oekraïne.

Cullinan en Spectre

Het merk heeft momenteel vier modellen in productie: de Ghost, Phantom, Cullinan en Spectre. Vooral de komst van de Cullinan heeft voor een aanzienlijke stijging gezorgd in de verkoopcijfers. Sowieso doen SUV’s van sportmerken het over het algemeen erg goed, met als voornaamste voorbeelden de Lamborghini Urus en Ferrari Purosangue.

De verwachting is dat ook 2023 een topjaar voor het edele merk zal zijn. Volgens CEO Torsten Müller-Ötvös zijn de orderboeken van 2023 alweer bijna vol. Dat komt vooral door de volledig elektrische Rolls-Royce Spectre, die eind dit jaar gelanceerd zal worden. Het aantal aanmeldingen en pre-orders stijgen nu al door het dak heen.