Wellicht doet de naam Hasbulla Magomedov geen belletje rinkelen, maar u heeft deze kleine vent vast weleens langs zien komen op uw social media-tijdlijn. De 20-jarige Rus is vanwege dwerggroei, ofwel Growth Hormone Deficiency (GHD) slechts 1,02 meter lang, maar zijn grootheid online compenseert dat gemis in lengte. Op Instagram heeft hij maar liefst 6 miljoen volgens en via dat platform probeert hij dan ook zijn BMW 7-serie te verpatsen.

Hasbulla tekent contract bij de UFC

Hasbulla komt uit Dagestan, een autonome republiek van Rusland, gelegen aan de Kaspische Zee in de bergrijke Kaukasus. Hij trekt veel op met personen uit de vechtsport, aangezien velen van hen ook uit Dagestan komen, waaronder Magomed Ankalaev, Islam Makhachev en niet vergeten Khabib Nurmagomdeov. Datgeen heeft hem de bijnaam ‘Mini Khabib’ opgeleverd.

Dagelijks omgaan met brute types vormt hem natuurlijk en dat leidde ertoe dat hij zelf ook een deal heeft gesloten met de UFC. Vorig jaar raakte hij bevriend met UFC-president Dana White in Abu Dhabi en kort daarna werd de samenwerking aangekondigd. “De geruchten zijn waar. Ik heb officieel een deal getekend om te vechten in de UFC!”, schreef Hasbulla op zijn Instagram-account. “De details zullen tegen het einde van het jaar worden onthuld. Bedankt aan mijn team om deze droom waar te maken.”

Mede dankzij de deal wordt zijn vermogen geschat op zo’n $ 200.000, maar hij heeft een groep (invloed)rijke personen om zich heen staan, dus in principe kan hij gaan en staan waar hij wil. Nou ja, niet overal, want een Russische paspoort is tegenwoordig niet zo praktisch meer.

Auto te koop!

Enfin, door naar zijn vervoersmiddel. Het geen Lada Riva, maar een BMW E38 7-serie uit het jaar 2000 met kogelvrije ramen. Hoewel we ‘m geregeld zien pronken met Rolles-Royces, Mercedessen en allerlei sportwagens, is zijn BMW nogal standaard. Op foto’s lijkt de auto zich in een redelijke staat te verkeren, maar we kunnen niets zeggen over de onderdelen onder de motorkap. De antraciet metallic lak ziet er in ieder geval spik en span uit.

Hasbulla

Foto: screenshot Instagram | @hasbulla.hushetskiy

Concreet is het een 750iL, een versie met lange wielbasis van de full-size luxe auto die wordt aangedreven door een 5,4 liter atmosferische M73 V12-benzinemotor die 240 kW/490 Nm levert en het luxe schip van 0-100 km/u kan brengen. in 7,2 seconden – niet slecht voor een auto die meer dan twee decennia oud is en net geen 2 ton weegt.

Vraagprijs voor de sedan uit 2000

Om de verkoop te laten vlotten maakte de kleine knaap zelfs een een eigen Instagram-account van zijn auto aan. Misschien is deze sedan aangepast, want zelf kan hij uiteraard niet bij de pedalen.  In het verleden zagen we ‘m wel vaker achter het stuur kruipen, zelfs van een Mercedes-Benz AMG G63. Het kan ook dat hij gebruikmaakt van een chauffeur, niets is zeker.

Wat wel vaststaat, is de vraagprijs. Hoewel hij open zegt te staan voor biedingen, vraagt hij ​​850.000 Russische roebels, omgerekend zo’n € 11.167, voor de BMW.