Op de Buitendijk numero 2 stijgt een gigantisch majestueus kasteel boven de grond uit. ‘Het Kasteeltje van Nieuwendijk’ ligt aan de rand van de Brabantse Biesbosch op een perceel van liefst 19.711 m². Het immense landgoed wordt nu, voor het eerst in 16 jaar, in de etalage gezet en nu kunt u voor een in verhouding schamel bedrag eigenaar worden van een instapklaar kasteel!

Perceel van 19.711 m² en woonoppervlak van 456 m²

Bij betreden van het perceel bekruipt u een chateau-waardig gevoel. Het landgoed in het dorp Nieuwendijk ligt dus op een perceel van 19.711 m². Het woonoppervlak van het hoofdgebouw bedraagt 456 m². Het landhuis werd in de jaren ’50 ontworpen en werd dan ook in 1954 gebouwd, waarna het domein slechts drie keer van eigenaar is gewisseld. Volgens de makelaar hebben alle voorgaande bewoners er ‘met plezier gewoond.’

Kasteel Nieuwendijk

De huidige eigenaar heeft het landgoed na zijn aankoop volledig onder handen genomen met behoud van de oorspronkelijke stijl. De woning is onder andere onderkelderd, aangebouwd en de bovenverdieping is een stuk uitgebreid. De resterende twee hectare grond is ingericht als parktuin en deels als natuurgebied.

Op het terrein is ook een tennisbaan te vinden, maar daar mag naar bestemmingsplan ook een extra woonhuis worden gebouwd. Daarnaast mogen ook nog twee schuren van beide 150 m² gebouwd worden. Er ligt in totaal zo’n 21.351 m² grond.

Indeling van het landgoed

Verdeeld over drie woonlagen zijn 10 kamers gerealiseerd, waarvan vijf slaapkamers. Ook vinden we twee badkamers met twee separate toiletten. De badkamers is van de nodige luxe voorzien zoals een sauna, ligbad en twee douches.

Badkamer Kasteel Nieuwendijk

In de woonkamer valt gelijk het gevoel van privacy op, wat het een hele comfortabele kamer maakt. In de woning zijn overigens meerdere zithoeken te vinden. Vanaf de woonkamer loopt u door naar de keuken met marmeren aanrecht en ruim kookeiland. Hier vinden we ook de eettafel. Het kookeiland kan ook fungeren als bar, ideaal voor een gezellige avond met uw geliefden. Aangrenzend ligt een ruime bijkeuken, bijvoorbeeld geschikt voor een wasmachine en/of droger.

Kasteel Nieuwendijk

Wat ook opvalt is de aanwezige panic room, die we eigenlijk alleen maar uit de Amerikaanse villa’s kennen. Als u doorloopt komt u uit in de kelder, die momenteel in gebruik ik als thuisgym. Maar deze kan in een handomdraai omgeturnd worden in een gamekamer, chill-ruimte of zelfs kantoor aan huis.

In de master bedroom op de eerste verdieping valt de immense kastruimte op. Maar ook de andere kamers zijn groot genoeg en beschikken over voldoende kastruimte. Op deze verdieping vinden we ook de badkamers met onder andere een sauna.

Kasteel Nieuwendijk

Tuin met zwembad

Maar voor het échte kasteelgevoel moeten we naar buiten. Temidden van de tuin is een gigantische vijver te vinden met stoeltjes aan de waterkant. Een betere plek om uw dag te starten is er eigenlijk niet. Ook in beweging blijven hoeft geen uitdaging te zijn. Er is een groot zwembad en een tennisbaan te vinden, maar voor een bedrag van € 2.400.000 kunt u deze ook ombouwen tot mancave. Bekijk hier de advertentie op Funda.

Zwembad Nieuwendijk